Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι αναφορές για τη διοργάνωση πάρτι μαθητών γυμνασίων και λυκείων σε σπίτια μέσα στην Καβάλα αλλά και σε κοντινά χωριά, ενώ την ίδια στιγμή το ένα μετά το άλλο τα τμήματα των σχολείων κλείνουν εξαιτίας των κρουσμάτων.

 

Το θέμα φέρνει στην επικαιρότητα ο γιατρός Μιχάλης Σωτηρόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook. 

 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

 

Τα κρούσματα COVID-19 στα σχολεία της πόλης έχουν ανέβει σε βαθμό που αύριο ενδέχεται να κλείσει ένα σχολείο. Γονείς που επικοινώνησαν μαζί μου, ισχυρίζονται ότι ανάμεσα στα αίτια της έξαρσης αυτής είναι και τα πάρτι που γίνονται στην πόλη και γύρω από αυτήν.

 

Το ότι γίνονται πάρτι σε σπίτια δεν είναι κάτι κρυφό! Μου λένε ότι το instagram έχει πάρει φωτιά με φωτογραφίες σαν και αυτή που ανάρτησα! Παρόμοια φωτογραφία λέγεται ότι υπάρχει στους λογαριασμούς των κοριτσιών γυμνασίου που εχθές έκαναν άλλο πάρτι!

 

Πάρτι παντού και συνεχώς! Σε μια εποχή που η πανδημία είναι σε έξαρση, που η πόλη μας φλερτάρει με το ολικό lock down, που η αγορά προσπαθεί να συνέλθει από το προηγούμενο κλείσιμο, υπάρχουν γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να συμμετέχουν σε πάρτι, σε σπίτια, χωρίς κανένα μέσο προστασίας. Παρτάρουν λες και όλα είναι εντάξει! Πιστεύω ότι κάτι πρέπει να γίνει.

 

Κάποιος πρέπει να παρέμβει. Το να αναφέρουν γονείς σε μένα το θέμα αυτό δεν φτάνει. Πρέπει κάποιος να βρει το κουράγιο να το μεταφέρει στους αρμοδίους! Δεν είναι ώρα για πάρτι, για συγκεντρώσεις για συνωστισμούς! Αλλιώς είναι θέμα χρόνου και ο ιός να κατακλίσει τα σχολεία μας και επώδυνα μέτρα να εφαρμοστούν στο νομό μας. Ακούει κανείς;