Σαρωτικές είναι οι νέες αποκαλύψεις για την κακοποίηση ανηλίκων από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη που τις τελευταίες εβδομάδες απασχολεί την επικαιρότητα και πλέον και τη Δικαιοσύνη. 

 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ανήλικα άτομα από δομές προσφύγων κακοποιήθηκαν ή παρενοχλήθηκαν από τον ίδιο κατά τη διάρκεια κατ΄οίκον μαθημάτων που προσφερόταν να δώσει. 

 

Η είδηση δημοσιεύθηκε από το TVXS, το Documento, το Alfa-Vita και άλλα μέσα ενημέρωσης, βασίστηκε όμως σε ρεπορτάζ των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» και έρευνα του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου

 

Το ρεπορτάζ προβλήθηκε και στο MEGA channel όπου ο ρεπόρτερ ανέφερε ότι γνωστός σκηνοθέτης δεχόταν επισκέψεις από ανήλικους αλλοδαπούς ηλικίας 13 έως 15 ετών, προ τριετίας.   

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

 

 

Οι γείτονες του σκηνοθέτη τον είχαν ρωτήσει για τον λόγο αυτών των επισκέψεων κι εκείνος υποστήριζε πως «συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε προσφυγόπουλα».   

 

Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα, τρεις δομές ανήλικων προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας είχαν προγραμματίσει και πραγματοποιήσει θεατρικά μαθήματα για τα παιδιά με τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, μέσω κοινωνικού λειτουργού που τον γνώριζε προσωπικά.    

 

Κατά τον ρεπόρτερ, την περίοδο 2017-2018 υπολογίζεται πως από κάθε δομή πήγαιναν τρία ως τέσσερα προσφυγόπουλα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του σκηνοθέτη.    

 

Άνθρωποι των φορέων με γνώστη του προγράμματος δηλώνουν τώρα στον δημοσιογράφο πως, εκείνη την περίοδο, είχαν παρατηρήσει ότι μετά από ορισμένες επισκέψεις στο θέατρο τα παιδιά αρνούνταν κατηγορηματικά να συνεχίσουν να πηγαίνουν εκεί, χωρίς να αποκαλύπτουν τον λόγο, παρά τις εκκλήσεις των κοινωνικών λειτουργών.  

 

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά έχουν αναχωρήσει από την Ελλάδα και ορισμένα εξ αυτών βρίσκονται στην Γαλλία.