Αλλη μια μαρτυρία «φωτιά» οδηγεί τις αστυνομικές Αρχές ένα βήμα πιο κοντά στην εκτίμηση ότι ήταν εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του δημοτικού υπαλλήλου Κώστα Δασκάλου, που βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα πηγάδι στην περιοχή του Περιγιαλίου στην Καβάλα στις 20 Δεκεμβρίου, σχεδόν έναν μήνα μετά την εξαφάνισή του στις 24 Νοεμβρίου, γράφει η εφημερίδα espresso. 

 

Αρχικά, ο θάνατος του 40χρονου αποδόθηκε σε ατύχημα. Ωστόσο, η δήλωση ενός αυτόπτη μάρτυρα, που εξασφάλισε αποκλειστικά η «Espresso», ανέτρεψε τα δεδομένα, καθώς έκανε λόγο για δολοφονία.

 

Πλέον, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, καθώς άρχισαν να ανοίγουν στόματα και να αποκαλύπτονται τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης-θρίλερ. Πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε στην Αστυνομία ως μάρτυρας άλλη μία κάτοικος της περιοχής, η οποία δήλωσε ότι δύο μέρες μετά την εξαφάνιση του Κώστα άκουσε πυροβολισμούς σε κοντινή απόσταση από το σημείο που εθεάθη για τελευταία φορά ο δημοτικός υπάλληλος.

 

Μάλιστα, έκανε λόγο για ένα γκρι τζιπ (που είχε αναφέρει στην «Espresso» και o πρώτος μάρτυρας «κλειδί») μέσα στο οποίο είδε τρεις άντρες, ένας από τους οποίους ήταν καλός φίλος του Κώστα Δασκάλου.

 

«Στις 27 Νοεμβρίου πήγαινα στη δουλειά μου και είδα ένα γκρι τζιπ να σταματάει στην περιοχή του Κυνοκομείου Καβάλας, στη στροφή για την Ασπρη Αμμο. Στο αυτοκίνητο ήταν τρεις άντρες, ο οδηγός που δεν τον ήξερα, στη θέση του συνοδηγού ήταν ο φίλος του Κώστα, και στο πίσω κάθισμα ένας ψηλός άντρας, που δεν κατάλαβα ποιος ήταν. Επειτα από λίγα λεπτά, άκουσα πυροβολισμούς και κάλεσα την Αστυνομία, που ήρθε ύστερα από περίπου μία ώρα, αλλά δεν βρήκε κάτι.

 

Δύο ημέρες μετά έμαθα ότι χάθηκε ο Κώστας και πάγωσε το αίμα μου» αναφέρει στην «Espresso» η γυναίκα που κατέθεσε στην Αστυνομία. Οι αποκαλύψεις της γυναίκας ταιριάζουν με αυτές του πρώτου μάρτυρα «κλειδί», που δήλωσε ότι άκουσε τον Κώστα Δασκάλου να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει «θα με φάτε για 600 ευρώ;», όπως αποκάλυψε η «Espresso» στις 11 Ιανουαρίου.

 

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, που κατοικεί ακριβώς δίπλα στο σημείο όπου είχε βρεθεί το πτώμα του 40χρονου, είχε αναφέρει: «Ακουσα τον Κώστα να μιλάει στο τηλέφωνο στον δρόμο και να λέει: “Να δουλέψω μέσα να πληρωθώ και θα σου τα φέρω τα λεφτά. Για 600 ευρώ θα με σκοτώσετε;”. Είδα ένα τζιπάκι να περνάει από εδώ και να σταματάει σε αυτό το σημείο. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι έρευνες έλεγα στους αστυνομικούς “Ψάξτε στα πηγάδια”. Το παιδί το φάγανε τζάμπα…».

 

Ο ιατροδικαστής

 

Η απόσταση από το σημείο που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί έως το πηγάδι που βρέθηκε νεκρός ο Κώστας είναι περίπου δύο χιλιόμετρα. Υπενθυμίζεται ότι ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροτομή υπολόγισε ότι ο θάνατος επήλθε περίπου έναν μήνα προτού βρεθεί το πτώμα, κάτι που συμπίπτει με τον χρόνο εξαφάνισης του 40χρονου, και τον είχε αποδώσει σε πνιγμό, καθώς δεν εντόπισε προθανάτιες κακώσεις ή ίχνη πάλης.

 

Ετσι, απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αν και αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων. Ωστόσο, μετά τις δύο αποκαλυπτικές μαρτυρίες, η εκτίμηση του ιατροδικαστή ανατράπηκε και όλα δείχνουν ότι ο άτυχος Κώστας Δασκάλου δολοφονήθηκε!

 

«Η οικογένεια του Κώστα συνεχίζει παράλληλα με την Αστυνομία να βοηθάει τις έρευνες με κάθε τρόπο. Θέσαμε στη διάθεση των Αρχών το όνομα του μάρτυρα που αποκαλύπτει συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση.

 

Σε όλες τις καταθέσεις υπάρχει μια συγκλίνουσα άποψη ότι κάποιοι ήθελαν να “εξαφανίσουν” τον Κώστα από προσώπου γης. Η οικογένεια δηλώνει μέσω εμού ότι δεν θα πάψει να αναζητάει την αλήθεια, όσα εμπόδια και αν προκύπτουν» δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας Ανθούλα Ανάσογλου μετά τη νέα εξέλιξη.

 

Πηγή: espresso.gr