Με το σύνθημα η εστίαση στην εντατική οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καταστημάτων καφέ στην Καβάλα συγκέντρωναν από το πρωί της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους στην είσοδο του κτιρίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας. Μαζί υπέγραφαν και μία δήλωση «πρώην επαγγελματίας εστίασης». 

 

Τη δράση διοργάνωσε το Σωματείο Καφεζυθοπωλών Καβάλας με αφορμή την πανελλαδική διαμαρτυρία των επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης και των καφέ. Η διαμαρτυρία θα κορυφωθεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου εκπρόσωποι των σωματείων από όλη τη χώρα θα παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους στον πρωθυπουργό.

 

 

«Είναι μια πρωτότυπη δράση που δεν επηρεάζει τα μέτρα κατά της πανδημίας γιατί έχουμε πάρει όλα τα μέτρα προστασίας. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι ο κλάδος μας είναι στην εντατική. Γίνονται προσπάθειες για στήριξη οι οποίες δεν επαρκούν. Θέλουμε να περάσουμε και πάλι στην παραγωγικότητα και να ανοίξουμε τα καταστήματά μας με τα προβλεπόμενα μέτρα», λέει ο kavalanews.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών νομού Καβάλας Γιώργος Βαφείδης. 

 

 

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος εστιατόρων νομού Καβάλας Μάκης Κωνσταντινίδης αναφέρει στο kavalanews πως τα έξοδα των επιχειρήσεων της εστίασης δεν καλύπτονται με τη στήριξη που δίνεται από την κυβέρνηση και ζητά να δοθούν σημαντικά κονδύλια στην εστίαση μέσω ΕΣΠΑ για να μπορέσουν να ανακάμψουν οι επιχειρήσεις.