Τα κλειδιά των καταστημάτων τους παραδίδουν στο Μέγαρο Μαξίμου και οι καφεζυδοπώλες της Καβάλας. 

 

Τα κλειδιά θα συλλέγονται από τις 9 το πρωί έως τις το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου έξω από το κτίριο της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας στον πεζόδρομο Ερμού 13. Μαζί με το κλειδί της επιχείρησής τους θα υπογράφουν και σχετική δήλωση αναγράφοντας «πρώην επαγγελματίας εστίασης». 

 

Τα κλειδιά που θα συγκεντρωθούν από όλη χώρα θα παραδοθούν στο Μαξίμου από αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων.

 

Οι εβδομάδες περνάνε, τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζονται, χιλιάδες επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης συσσωρεύουν απλήρωτες υποχρεώσεις -δόσεις επιχειρηματικών δανείων, εξοπλισμού κλπ- ενώ την ίδια στιγμή βλέπουν τα αποθέματα να λήγουν και να απαξιώνονται.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

 Συνάδελφοι:

 

Με πλήρη συναίσθηση ευθύνης προσπαθούμε επί σειρά ετών να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου μας.Με τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις προτείνουμε λύσεις έχοντας ως γνώμονα την ισχυροποίηση των επιχειρήσεων Εστίασης, με σκοπό την ανάπτυξη της οικονομίας μας και την συμμετοχή μας στην προκοπή της πατρίδας.

 

Ο κλάδος μας βρίσκεται στη κρισιμότερη θέση της ιστορίας του. Η στήριξη αδύναμη να μας βγάλει από τον κυκεώνα των απαιτήσεων. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και οι δυνάμεις μας στέρεψαν. Η απόγνωση, η οργή και η αγανάκτηση έχουν κυριεύσει όλους τους συναδέλφους. Καιρός να αντιδράσουμε. 

 

Συνεκτιμώντας τις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία και η γενικότερη κατάσταση επιλέξαμε ένα πρωτότυπο, εφικτό και όπως φιλοδοξούμε πετυχημένο και αποτελεσματικό τρόπο. Η επιτυχία εξαρτάται από όλους εμάς. 

 

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 μαζεύουμε τα κλειδιά των επιχειρήσεων μας στο ισόγειο της Ο.Ε.Β.Ε.Καβάλας Ερμού 13(εξωτερικός χώρος) από τις 09:00-15:00 όπου οι συνάδελφοι θα υπογράφουν την σχετική δήλωση <<πρώην επαγγελματίας εστίασης>>.Την επόμενη μέρα της συλλογής των παραπάνω το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα σταλεί στην ΠΟΕΣΕ στην Αθήνα και αντιπροσωπεία 99 συναδέλφων από τα Σωματεία όλα της χώρας  κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο μέγαρο Μαξίμου".