«Η λατρεμένη μας Τιτίκα μας έφυγε πολύ νωρίς και ξαφνικά. Αύριο, Σάββατο 23/01/2021 στις 12:00 θα την αποχαιρετήσουμε με την αγάπη που όλοι μας της έχουμε», γράφει σε ανάρτησή του ο σύζυγος της Τιτίκας Λαζαρίδη, Γιάννης Βύζικας.  

 

Όσα γράφει ο Γιάννης Βύζικας: 

 

«Όλους μας πρόσεχε και μας συμβουλεύε σοφά. Ήταν το στήριγμα για ολους χωρίς να ζητάει ποτέ τίποτα. Ήταν ένας εξαιρετικά ευαίσθητος και συμπονετικός άνθρωπος, γεμάτος αγάπη. Πανέξυπνη και πολυμήχανη με πρακτικές και έξυπνες λύσεις για ολα. Η κληρονομιά που αφήνει είναι ανεξίτηλη για τους γύρω της, το γυναικείο κίνημα και την πόλη της. Μια Άριστη μητέρα, σύζυγος, συνάδελφος και φίλη. 

 

Εκτιμούμε βαθιά τη στήριξη όλων και τα θερμά σας λόγια. Θα τα χρειαστούμε γιατί το κενό που αφήνει είναι μεγάλο και η ίδια της είναι αναντικατάστατη. Σε αυτήν την συγκυρία όμως που βιώνουμε, η Τιτικα μας θα ήθελε να μας κρατήσει όλους ασφαλείς και να μας προστατεύσει. Για αυτόν τον λόγο η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε οικογενειακό κύκλο. Παρακαλούμε όσοι έρθετε τηρήστε τις απαραίτητες προφυλάξεις και γνωρίσουμε ότι οι σκέψεις σας είναι μαζί της και μαζί μας. 

 

Η Τιτικα μας έμενε πάντα στην ουσία των πραγμάτων, γι' αυτό και τα χρήματα για τα στεφανια και τα λουλούδια θα κατατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού, του οποίου το έργο εκτιμούσε αμέριστα. Παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 11040».

 

Επίσης τo Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού εκφράζει την θλίψη του για τον χαμό της Τιτίκας Λλαζαρίδου, συζύγου του προέδρου του Ιστιτούτου, Γιάννη Βύζικα. 

 

Η ανακοίνωση: 

 

«Με βαθιά θλίψη και ανείπωτη οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό της εκλεκτής συμπολίτισσας Φωτεινής (Τιτίκας) Λαζαρίδου, συζύγου του προέδρου μας Ιωάννη Βύζικα. Εκτός από την πολυετή και σημαντικότατη προσφορά της στον εργασιακό της βίο η αγαπητή μας Τιτίκα διακρίθηκε για τη σημαντική της δράση στις ενέργειες και τη λειτουργία του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων & Ιστορίας Καπνού (ΙΚΚΙΚ). Με τις γνώσεις της και την ανιδιοτελή της προσφορά, πολλές φορές υπήρξε αρωγός του έργου μας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του ΙΚΚΙΚ εκφράζουν στον πρόεδρο και στους οικείους της τα θερμότερα συλλυπητήριά τους.  Ελπίζουμε το παράδειγμα της αειμνήστου και αγαπητής σε όλους Τιτίκας να γίνει οδηγός στις δράσεις μας».

 

 Η κηδεία της Τιτίκας Λαζαρίδη θα γίνει το Σάββατο (23/1) στις 12:00 του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου 2021 στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Καβάλας.