Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου στην είσοδο του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Καβάλας που πραγματοποιούν τα εργατικά σωματεία της Καβάλας και της θάσου θα συμμετέχει η ΕΛΜΕ Καβάλας. 

 

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν τη λήψη μέτρων πρόληψης και μαζικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. Επίσης ζητούν την απόσυρση των αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν  βασικά αιτήματα των εκπαιδευτικών της Καβάλας είναι:

·        Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση των διαθέσιμων χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

·        Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα εβδομαδιαία τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι μετάθεση αυτής της διαδικασίας στην «ατομική ευθύνη» των εκπαιδευτικών.

·        Κατά προτεραιότητα μαζικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών (φυσικά μετά τους υγειονομικούς). Η πρώτη δόση του εμβολίου να χορηγηθεί πριν το άνοιγμα των σχολείων.

·        Πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών, ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής που επιβάλλει η πανδημία.

·        Στήριξη και άμεση λειτουργία των δομών ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

·        Συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις, ώστε να επιτευχθούν κατά το δυνατόν οι διδακτικοί στόχοι.

·        Απόσυρση των αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, τις οποίες εξήγγειλε αιφνιδιαστικά η Κυβέρνηση. 

 

Το Δ.Σ. 

της ΕΛΜΕ Καβάλας