Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε χθες το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα καθώς και με τον Υφυπουργό Χωροταξίας & Πολεοδομίας κ. Νίκο Ταγαρά.

 

Στις επιμέρους συναντήσεις που είχαν, συζήτησαν για το κρίσιμο θέμα λειτουργίας του υπαίθριου χώρου στάθμευσης (πάρκινγκ Ροδόπη) που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Καβάλας. Ο Βουλευτής ενημέρωσε πως ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης αποτελεί μια από τις εναλλακτικές στο κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης και η παύση της λειτουργίας του θα το επιδεινώσει έτι περισσότερο, ιδιαίτερα με την άρση των περιορισμών της κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού.

 

Ο Υφυπουργός, αφουγκραζόμενος το πρόβλημα που θα προκύψει, ζήτησε να του αποσταλούν από τον Δήμο Καβάλας τα απαραίτητα σχέδια για ξεκινήσουν οι διαδικασίες επίλυσης του προβλήματος.

 

Στη συνάντησή του με τον Υπουργό, ο Βουλευτής έθεσε επίσης την ανάγκη να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες για να εκδοθεί η ΚΥΑ για τις υπεραποσβέσεις των πράσινων επενδύσεων. Πρόκειται για ένα χρειαζούμενο βήμα, προκειμένου να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα και να προχωρήσουν «φιλικές» προς το περιβάλλον επενδύσεις!

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Σήμερα συναντήθηκα με δύο πολύ άξιους συναδέλφους και πολύ καλούς φίλους. Τους συνεχάρην για την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους, ιδιαίτερα τον Υπουργό μας Κώστα Σκρέκα. Από την άλλη, ο Νίκος Ταγαράς άκουσε με πολύ ενδιαφέρον το ζήτημα του παρκινγκ και εξέφρασε τη διάθεση να βοηθήσει όπως μπορεί το κυκλοφοριακό ζήτημα της Καβάλας. Όσον αφορά τις υπεραποσβέσεις, πιστεύω πως θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις… »

 

(δελτίο Τύπου)