Πρόωρο και επιπόλαιο κρίνει το άνοιγμα των σχολείων ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Πρίνου Θάσου λόγος για τον οποίο συνιστά στους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στις σχολικές αίθουσες αν δεν προκύψουν τα στοιχεία με την εξέλιξη των κρουσμάτων από την εορταστική περίοδο. Πρόκειται για τον δεύτερο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων από το νησί της Θάσου μετά τον σύλλογο του 2ου δημοτικού σχολείου Λιμένα που αντιδρούν στην απόφαση του Υπουργείου να ανοίξει τα σχολεία σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος αναφέρει:

 

Σχετικά με το θέμα του ανοίγματος του σχολείου να ενημερώσουμε πως στην πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς που θα κάνουν το test έχουν δηλωθεί 24 από τους 24. Επίσης ο Δήμος Θάσου έχει αποστείλει επιστολή προς όλους τους διευθυντές σχολείων -έτσι το μάθαμε και εμείς- και στην α' βαθμια ζητώντας να γίνουν από όλους τους εκπαιδευτικούς το test. Έχουμε ενημερωθεί ότι έχει διάθεση δωρεάν test στο ΚΥ αποκλειστικά για τους εκπαιδευτικούς.

 

Όλα αυτά είναι πολύ θετικά και δείχνουν ότι τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο όλοι αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα του θέματος. Εδώ πρέπει ως Σύλλογος βέβαια να θέσουμε ότι θα ήταν καλό και σημαντικό και οι γονείς να συμμετέχουν στα δωρεάν rapid test του ΕΟΔΥ. Είναι αρκετοί γονείς που είναι εκτεθειμένοι λόγω δουλειάς ή ανάγκης μετακίνησης για λόγους υγείας και έχουν πιθανότητες να νοσήσουν.

 

Τέλος για το θέμα της καθαρίστριας το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση για την αλλαγή της σε 8ωρη από τον Νοέμβριο αλλά υπάρχει καθυστέρηση από το αρμόδιο υπουργείο. Ζητήσαμε από τον πρόεδρο της ΣΧ.ΕΠ. να πιέσει και να μας ενημερώσει. Παρόλαυτα δόθηκε προσωρινή λύση και θα υπάρχει από αύριο και δεύτερη καθαρίστρια στο σχολείο για να απολυμαίνει τις επιφάνειες και να βοηθάει στην καθαριότητα.

 

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω καθώς και τις επίσημες ανακοινώσεις ο κάθε γονιός αναλαμβάνει και την ευθύνη του. Εμείς σαν Σύλλογος Γονέων θεωρούμε ότι το άνοιγμα των σχολείων γίνεται πρόωρα και επιπόλαια κατά συνέπεια θεωρούμε ότι δεν πρέπει να σταλθούν τα παιδιά στο σχολείο τουλάχιστον όχι αν δεν δούμε την εξέλιξη των κρουσμάτων.