Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κλείνει το πάρκινγκ "Ροδόπη" στο κέντρο της πόλης, διότι σύμφωνα με την σχετική απόφαση λειτουργεί χωρίς τη βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας την οποία προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις. "Στον χώρο προβλεπόταν στο σχέδιο πόλης κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ και από πάνω ήταν κοινόχρηστος χώρος", αναφέρει ο Κώστας Αντωνιάδης. 

 

Το πάρκινγκ αναμένεται να σφραγιστεί μέσα σε ένα μήνα, και μέσα σε 10 μέρες ο ιδιοκτήτης οφείλει να απομακρύνει αντικείμενα και οχήματα από τον χώρο της εγκατάστασης εφόσον πρόκειται για οριστική ανάκληση άδειας λειτουργίας.

 

Επίσης όπως αναφέρει η απόφαση πρέπει σε πέντε ημέρες από την ημέρα σφράγισης να τοποθετηθεί στην είσοδο της εγκατάστασης η αναφορά ότι σφραγίστηκε από την υπηρεσία μεταφορών της ΠΕ Καβάλας. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση για κανέναν λόγο.
 

"Και ο Δήμος Καβάλας και ο μισθωτής του πάρκινγκ μπορούν να προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη και στα διοικητικά δικαστήρια. Είναι θέμα της δικαιοσύνης αν θα υπάρξει αναστολή εκτέλεσης και σφράγισης, αν θα ακυρωθεί, αν θα γίνει τροποποίηση, αλλά αυτά είναι μετέπειτα θέματα.  Στον χώρο προβλεπόταν στο σχέδιο πόλης κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ και από πάνω ήταν κοινόχρηστος χώρος. Και σε άλλες πόλεις υπάρχει αυτό το θέμα", λέει στο KavalaNews.GR ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης. 

 

Ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα μέσα σε 15 ημέρες να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη.