Αρκετές συζητήσεις σε όλες τις κατευθύνσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Μητροπολίτη  να ανοίξουν οι εκκλησίες και η Θεία Κοινωνία για τους πιστούς στους Ναούς της Ξάνθης από σήμερα Δευτέρα.

 

Σε συνέντευξή τουστην εφημερίδα “Θράκη” ο Μητροπολίτης ανέφερε το Σάββατο ότι έχει δώσει εντολή στους ιερείς να ανοίγουν τους ναούς καθημερινά και να δίνουν τη δυνατότητα στους πιστούς να κοινωνούν.

 

Αναλυτικά σημειώνει: «Εγώ κάλεσα σήμερα (σ.σ. χθες) τους Ιερείς για να τους δώσω κάποιες οδηγίες. Είπαμε ότι θα τελειώνει η Θεία Λειτουργία όσο γίνεται πιο νωρίς. Οι Ιερείς θα βγάζουν το αντίδωρο στην είσοδο του Ναού, ώστε όποιος θέλει να περάσει να πάρει το αντίδωρο. Τους είπα ότι μέχρι τις 9.30 – 10 παρά – 10.00, δεν θα καταλύσουν την Θεία Κοινωνία. Θα κρατήσουν ώστε όποιος άνθρωπος θέλει να πάει να κοινωνήσει, θα μπορεί να κοινωνήσει. Έτσι λοιπόν δεν στερείται κανείς του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας γιατί πρέπει να σας πω ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορωνοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Είναι αυτό που μας θωρακίζει, είναι το Φάρμακο της Αθανασίας όπως λέγουν οι πατέρες.»