Ο Γιώργος Φιλιππίδης εκλέχτηκε επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με γνωστικό αντικείμενο « Κλινική Κοινωνική Εργασία». 

 

O αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ, Κωστής Σιμιτσής, με ανάρτησή του συνεχάρει τον Γιώργο Φιλιππίδη, εκφράζοντας τη χαρά του: "όταν οι δικοί μας άνθρωποι όταν προοδεύουν στον στίβο της ζωής! Και πόσο περήφανους όταν μοιραζόμαστε ένα κομμάτι της πλούσιας διαδρομής τους, ας είναι και μικρό".

 

Πιο συγκεκριμένα ο Κ. Σιμιτσής έγραψε για τον Γιώργο Φιλιππίδη:  

 

"Ανήσυχο πνεύμα, τον γνώρισα όταν προσλήφθηκε μέσω ΑΣΕΠ ως συνεργάτης της ΔΑΝΕΚ, όπως λεγόταν το 2007 η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, με μεγάλη συνεισφορά στον σχεδιασμό του Δήμου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Αργότερα προσλήφθηκε στο Δημόσιο απ’ όπου βοήθησε το γραφείο του Μιχάλη Τιμοσίδη, τότε υφυπουργού Υγείας. Το 2014 μου έκανε την τιμή να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιό μου και κατέλαβε πολύ καλή θέση, όντας εκλόγιμος αν κερδίζαμε τις εκλογές.

 

Με τις αξιοκρατικές διαδικασίες που θεσπίστηκαν με το τρίτο μνημόνιο για τη στελέχωση των νοσοκομείων, επιλέχθηκε Διοικητής στο Νοσοκομείο Κομοτηνής όπου αξιοποίησε τα προγράμματα ΕΣΠΑ και Interreg βελτιώνοντας τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του. Αλλά το μεγάλο του επίτευγμα ήταν η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για την ανέγερση ενός υπερσύγχρονου νοσοκομείου με σχέδια Ρέντσο Πιάνο παρακαλώ. Τώρα ο Γιώργος θα προσφέρει στη σπουδάζουσα νεολαία και θα έχει πολλά να δώσει στους εκκολαπτόμενους κοινωνικούς επιστήμονες.

 

Το μόνο που μπορώ να του ευχηθώ είναι «και σ’ ανώτερα», για το οποίο βέβαια είμαι σίγουρος αφού πρόκειται για άνθρωπο που αγαπά τη δουλειά και αντιπαθεί τη στασιμότητα!

 

Νωρίτερα την ίδια μέρα την είδηση είχε κάνει γνωστή ο ίδιος ο Γιώργος Φιλιππίδης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

 

"Αγαπημένοι/ες μου φίλοι/ες, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς για τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα που έλαβα για την χθεσινή εκλογή μου στη θέση του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δ.Π.Θ. Ευχαριστώ το εκλεκτορικό σώμα για την μεγάλη τιμή που μου έκανε να με εκλέξει Επίκουρο Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο την «Κλινική Κοινωνική Εργασία», έναν εξειδικευμένο τομέα της Κοινωνικής Εργασίας, τον οποίο υπόσχομαι να εργαστώ με πάθος ώστε να τον αναπτύξω περαιτέρω ακαδημαϊκά και ερευνητικά με την πολύτιμη βοήθεια και εμπειρία της Καθηγήτριας Κοινωνικής Εργασίας του Δ.Π.Θ. Δρ. Θεανώς Καλλινικάκη. 

 

Εύχομαι να ανταποκριθώ με συνέπεια στη νέα αυτή πρόκληση της επαγγελματικής μου καριέρας και να μη διαψεύσω αυτούς που πιστεύουν τόσα χρόνια στην ακαδημαϊκή πρόοδό μου. Πρώτα, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας Δρ. Σεβαστή Χατζηφωτίου, επιβλέπουσα της Διδακτορικής μου Διατριβής, η οποία πάντα με ενδυναμώνει και με ενισχύει όλα αυτά τα χρόνια επιστημονικά, ερευνητικά και μεθοδολογικά, με τις πολύτιμες γνώσεις και τις ειλικρινείς ακαδημαϊκές και φιλικές συμβουλές της. Την Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας και Πολυπολιτισμικότητας Δρ. Αγάπη Κανδυλάκη, η οποία δεν έπαψε ποτέ να είναι αρωγός και εμψυχώτρια σε κάθε μου βήμα. Η άρτια επιστημονική της κατάρτιση και οι υψηλές ακαδημαϊκές της ικανότητες και δεξιότητες αποτελούσαν πάντα ασφαλή οδηγό στο δρόμο μου. 

 

Τον Καθηγητή Κοινωνικής Εργασίας Δρ. Χαράλαμπο Πουλόπουλο, Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δ.Π.Θ., ο οποίος με τις άριστες ακαδημαϊκές, επιστημονικές και διοικητικές του ικανότητες, εξασφάλισε μια άψογη και αντικειμενική διαδικασία κρίσης και εκλογής για το Τμήμα. Τον επίσης Καθηγητή Νικόλαο Πολύζο, ο οποίος στα θέματα της Διοίκησης της Υγείας είναι εξαιρετικός μέντορας και φωτοδότης φάρος. Όλα τα υπόλοιπα αξιότιμα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, τα οποία τα περισσότερα τα γνώρισα ως πρωτοετής φοιτητής πριν 20 χρόνια στο τότε Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και όλα αυτά τα χρόνια με εμπνέουν, με συμβουλεύουν και επιβλέπουν με άοκνο ενδιαφέρον την εξέλιξη της πορείας μου.

 

 Είναι πραγματικά μοναδικό και άκρως συγκινητικό να καλείσαι να διδάξεις στο Τμήμα από το οποίο ξεκίνησε όλο αυτό το ωραίο και γεμάτο εμπειρίες ταξίδι στη θάλασσα της ακαδημαϊκής γνώσης. Τέλος, δεν ξεχνώ την οικογένειά μου που είναι πάντα δίπλα μου συμπαραστάστες και ανεκτίμητοι ενισχυτές των προσπάθειών μου, καθώς και τους πολύ καλούς μου φίλους και για χρόνια συμπορευτές στο Τμήμα Δρ. Όλγα Κατσιάνη, Δρ. Γιώργο Κουντουρά και Δρ. Σταύρο Φράγκο για τους οποίους εύχομαι από καρδιάς να βρεθούν πολύ σύντομα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος και να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία για την περαιτέρω εξέλιξη και ανάδειξη της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας στη χώρα μας.

 

 Μέσα στο πολύ δύσκολο κλίμα των ημερών που διανύουμε, η καλλιέργεια νέων επιστημονικών πεδίων, ο αναστοχασμός και οι προοπτικές που ανοίγονται με την προσωπική μας ανάπτυξη και πρόοδο, είναι πιστεύω το φως στο τούνελ που όλοι προσπαθούμε να αντικρίσουμε".