Ένα κοινωνικό θέμα που “καίει”, αναδεικνύει με μια παραστατική ανάρτησή του, ο ιδιωτικός υπάλληλος Ευθύμης Παιδαράκης, που έχει ως αντικείμενο αποκοπές και επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Το θέμα αφορά το γεγονός οτι εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης και καραντίνας, δίδονται εντολές για διακοπή της ρευματοδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών τους.

 

Η συγκλονιστική ανάρτηση του κ. Παιδαράκη:

 

Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…”. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!”.

 

Το θετικό είναι οτι τελικά έγινε κατορθωτό με τη συνδρομή συνανθρώπων να συγκεντρωθεί το αναγκαίο ποσό και να αποφευχθεί – για την ώρα – η αποκοπή του ρεύματος.

 

πηγή inkomotini.gr 

---------------------------------------------------------------------------------------

Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου: Η αξιοπρέπεια του γονέα για να μην διακοπεί το διαδικτυακό μάθημα του παιδιού του και η αναλγησία της κυβέρνησης

 

"Ένα πρωτοφανές περιστατικό διακοπής ρεύματος σε κάτοικο μικρού αγροτικού οικισμού του νομού Ροδόπης ήρθε να επιβεβαιώσει το αίτημα που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ερώτησή του στις 8 Οκτωβρίου 2020 για να σταματήσουν οι απειλές διακοπής ρεύματος σε βάρος αγροτών της ΠΕ Ροδόπης" αναφέρει ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου.

 

Αναλυτικά:   

 

"Όμως η ανεύθυνη πολιτική εκ μέρους του υπουργείου που συγκαλύπτει αυτές τις πρακτικές της ΔΕΗ είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το γεγονός που σόκαρε την ελληνική κοινωνία, γονέας να κάνει έκκληση να μην διακοπεί το ρεύμα όσο διαρκεί το διαδικτυακό μάθημα του παιδιού του. Γεγονός που δείχνει την αξιοπρέπεια του πολίτη και την προκλητική αναλγησία της κυβέρνησης, η οποία δε συγκινείται εν μέσω πανδημίας, εγκλεισμού των πολιτών και τηλεκπαίδευσης των μαθητών, δεν παρεμβαίνει και επιτρέπει την διοίκηση της ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους να διακόπτουν το ρεύμα.

 

 Υ.Γ. Η κοινοποίηση και μόνο του υπηρεσιακού έγγραφο της ΔΕΗ είναι παραδοχή της ευθύνης της κυβέρνησης αυτήν την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας

 

Υ.Γ. Καμία διακοπή ρεύματος εν μέσω πανδημίας νοικοκυριών, αγροτών, επαγγελματιών, ευάλωτων νοικοκυριών".