Ο σύνδεσμος πολιτικών συνταξιούχων Καβάλας ενημερώνει για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από τους συνταξιούχους που έχουν διαπιστώσει λάθη στα αναδρομικά. 

 

Αναλυτικά: 

 

"Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

 

Να είμαστε όλοι καλά. Κρατάμε τα μέτρα προστασίας για να φυλαχτούμε από τον φονικό ιό. Ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή των παιδιών μας, ενάντια στην «θανατηφόρα» κυβερνητική πολιτική που παίζει κυριολεκτικά στα ζάρια την υγεία του λαού, την ίδια την ζωή μας που την εξισώνει με την οικονομία.

 

Σε ότι αφορά τα περιβόητα αναδρομικά, όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση, με την σύνταξη του Νοέμβρη τα κατέβαλε κουτσουρεμένα χωρίς την καταβολή δώρων και επικουρικών παρά μόνο των κύριων συντάξεων και μόνο για το 11μηνο (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016) των νόμων 4051 και 4093/2012.

 

Στο Δημόσιο δόθηκε το ποσό των περικοπών κύριων συντάξεων που αφορά μόνο τον νόμο 4093/2012 χωρίς να ληφθεί υπόψη η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αντί για 11 μήνες έχει εκδικάσει αναδρομικά 42 μηνών.

 

Πολλοί συνταξιούχοι δεν πήραν αναδρομικά και άλλοι διαπίστωσαν λάθη στα ποσά που τους καταβλήθηκαν ή πήραν αναδρομικά βάσει της προσωπικής σύνταξης που έπαιρναν κατά το διάστημα του 11μήνου.

 

Σας ενημερώνουμε ότι ο eΕΦΚΑ συγκεντρώνει στοιχεία για αυτές τις περιπτώσεις και ως το τέλος του Νοέμβρη, με την σύνταξη του Δεκέμβρη λέει ότι αυτοί οι συνταξιούχοι θα πάρουν τα αναδρομικά τους.

 

Ως τότε οι ανωτέρω συνταξιούχοι να φροντίσουν να έχουν στα χέρια τους το Μηνιαίο Ενημερωτικό Σημείωμα Πληρωμής Σύνταξης 2017-18, να ανατρέξουν στις κρατήσεις-μειώσεις και στο ποσό μείωσης του Ν. 4093/2012 για να διαπιστώσουν αν το ποσό που τους καταβλήθηκε είναι το σωστό. (Ποσό Χ -4% (υγειονομική περίθαλψη) για 7 μήνες και -6% για 4 μήνες για την υγειονομική περίθαλψη).

 

Για όσους έχει γίνει λάθος και το ποσό που τους καταβλήθηκε δεν ανταποκρίνεται στην παρακράτηση του νόμου 4093/2012: 

 

Α) Μπαίνουν στην εφαρμογή του ΕΦΚΑ με τους κωδικούς που έχουν για το TAXIS, στην συνέχεια στην εφαρμογή «Αίτηση Θεραπείας» υποβάλλουν και την αίτηση ηλεκτρονικά,

 

Β) Εναλλακτικά, μπορούν να υποβάλλουν ταχυδρομικά «Αίτηση Θεραπείας» προς τον eEΦΚΑ, στο Τμήμα Απόδοσης Συντάξεων Δημοσίου. Κάνιγγος 29, Αθήνα, με συστημένη επιστολή

 

-  Για την διόρθωση εσφαλμένου υπολογισμού αναδρομικών και

 

-  Για την επιστροφή αναδρομικών συνταξιούχων με προσωρινή σύνταξη".

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΛΛΗΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ                     ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ