Σε γάμο που έγινε πρόσφατα στην Νικήσιανη αποδίδουν κάτοικοι της περιοχής την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

 

Σύμφωνα με όσα είπαν στο KavalaNews.GR το μυστήριο του γάμου τελέστηκε στο τέλος Οκτώβρη, σε μικρή εκκλησία ενώ ακολούθησε γλέντι με συμμετοχή περίπου 100 ατόμων.

 

Ο εφημέριος που τέλεσε το μυστήριο, ο οποίος τελικά δεν νόσησε, ανέφερε πως εντός της εκκλησίας τηρήθηκαν τα μέτρα που ίσχυαν εκείνη την περίοδο, με παρόντες μόνο το ζευγάρι και τους πολύ στενούς συγγενείς, κάτω από το όριο των 9 ατόμων.

 

Αρκετά άτομα άρχισαν να νοσούν μετά από λίγα 24ωρα. Μεταξύ των καλεσμένων του γάμου ήταν και αρκετοί από το νομό Δράμας.

 

Η μετάδοση του ιού στην τοπική κοινότητα είναι πολύ μεγάλη, έχει πλήξει άτομα όλων των ηλικιών (δες ΕΔΩ) και οι κάτοικοι της Νικήσιανης απευθύνουν έκκληση για άμεσα μαζικά τεστ στο γενικό πληθυσμό που διαμένει στον οικισμό κι ο οποίος είναι ενωμένος με τη Γεωργιανή.

 

Σημειώνεται ότι στην περιοχή κατοικούν μόνιμα κυρίως συνταξιούχοι, άτομα μεγάλης ηλικίας, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.