Σε καταγγελίες για απρόκλητη βία και τραμπουκισμούς αστυνομικών σε βάρος ατόμων που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, προχώρησαν οι νεαροί που συμμετείχαν στο περιστατικό με ανάρτησή τους και σχετικό βίντεο.

 

Στην ανάρτηση του χρήστης του facebook καταγγέλλει ότι μια παρέα νεαρών που τηρούσε όλα τα μέτρα προφύλαξης στο πιο κεντρικό σημείο της Ξάνθης δέχτηκε την επίθεση από αστυνομικούς που τους τραμπούκισαν προκειμένου να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι είχαν βιντεοσκοπηθεί από αρκετούς, υποχρέωναν με τη βία τους νεαρούς να διαγράψουν τα βίντεο από τα κινητά τους, κάτω από συνεχείς απειλές και βρισιές.

 

Όπως γράφουν στην ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποια αρχεία γλίτωσαν και ένα από αυτά αναρτήθηκε στο Facebook. Εντύπωση προκαλούν οι εκφράσεις των ανδρών της ΕΛΑΣ, που καταγγέλλονται στο περιστατικό.

 

Στην καταγγελία αναφέρεται μάλιστα και η παρουσία αστυνομικού διευθυντή, το μοναδικό σημείο που δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από το υλικό.

 

Δείτε το βίντεο:

Η… επίμαχη ανάρτηση αναφέρει:

 

«Όλα ξεκίνησαν χτες το απόγευμα, περίπου στις 6 και 20,όταν ενώ καθόμασταν στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης ,με μάσκες και τις αποστάσεις που έχουν επιβάλει..μας έκαναν ντου περισσότεροι από 20 Αστυνομικοί και Ασφαλίτες. Μας περικύκλωσαν. Μπήκε στην μέση ο Διευθυντής Αστυνομίας (όπως μας ανέφερε πως είναι) και λέει "Λοιπόν, σας δίνω περιθώριο 5 λεπτά να έχετε φύγει όλοι στα σπίτια σας". Όταν ο πρώτος ρώτησε για ποιο λόγο, αφού φοράμε μάσκες και τηρούμε τα μέτρα του επιτέθηκαν πρώτα λεκτικά λέγοντας "Δε θα ρωτάτε εδώ. Απλά θα κάνετε ότι σας λέμε. Τέλος". Μετά από άρνηση του πρώτου, τον όρμηξαν. Ξέφυγε και όπως φαίνεται και ακούγεται και στο Βίντεο, ο Διευθυντής Αστυνομίας λέει στον νεαρό "φεύγεις ρε πουτανιτσα? Ε πουτανίτσα". Ζήτησα τον λόγο εγώ και τον ρωτάω για ποιο λόγο μιλάτε έτσι? Και χωρίς δεύτερη σκέψη με όρμηξαν.

 

Τους ρωτούσα για ποιο λόγο με ορμάνε και μου έλεγαν "σιωπή, μη μιλάς" και μετά απ'την επίθεση καταλαβαίνοντας πως δεν θα έχουν πως να το δικαιολογήσουν όλο αυτό, μας απαίτησαν να σβήσουμε τα βίντεο απ'τα κινητά μας μετά βίας. Όταν εμένα μετά από μάχη που είχα μαζί τους κατάφεραν να με πάνε στο περιπολικό και να μου σβήσουν τα βίντεο με τις εγκληματικές τους πράξεις, ερχόταν ο φίλος μου ο "Haik" από πίσω να τους απωθήσει να με πάρουν μέσα. Με αποτέλεσμα να του λένε "θα έχεις την ίδια κατάληξη και εσύ...σβήσε το βίντεο" και ύστερα μπροστά σε πλήθος κόσμου είχε το χέρι του στο όπλο και τον απειλούσε και αυτόν να σβήσει τα βίντεο που τους "έκαιγαν".

 

Δυστυχώς κατάφεραν να σβήσουν τα περισσότερα βίντεο. Ευτυχώς 3 σημαντικά αρχεία σώθηκαν και είναι το παρακάτω αρχείο σε 3 αποσπάσματα. Όση ώρα μου είχαν γυρισμένο το χέρι και έτοιμο να σπάσει μου έλεγαν "πουτάνα πονάς? Από εδώ και πέρα αυτά είναι τα νέα δεδομένα. Εμείς θα κάνουμε ότι θέλουμε και εσείς θα είστε στη σιωπή με το κεφάλι κάτω πουτάνα. Καταλαβες? Τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις μαλακίες που ξέρατε είναι παρελθόν. 

 

Τώρα θα κάνετε αυτό που λέμε εμείς πουτάνες". Οι μέρες που ζούμε είναι πολύ σκοτεινές και επικίνδυνες και ελπίζω μετά απ'αυτόν τον Πόλεμο να βρεθεί ξανά Ειρήνη,Υγεία και Αγάπη σε όλο τον κόσμο. Δε θα περάσει ο φασισμός. Αντίσταση στην καταπάτηση των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καμία υποταγή στην Χούντα που έχουν χτίσει ύπουλα και βίαια. Αντιστεκόμουν πάντα σε κάθε είδους φασισμού. Αντιστέκομαι και τώρα όπως φαίνεται και στο βίντεο. Θα αντιστέκομαι για όσο ζω για Ελευθερία, για ισότητα, για τα Ανθρώπινα δικαιώματα μας. Για την αξιοπρέπεια μας. Καλή μας δύναμη. Καλές αντοχές», γράφει στην ανάρτησή του.