«Ανεδαφικά άνευ ουσίας χρονοδιαγράμματα αποκατάστασης της γέφυρας Καβάλας» χαρακτηρίζει σε σχετική ερώτηση στη Βουλή η Ελληνική Λύση. Η ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Εσωτερικών έχει ως εξής: 

 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

 

Ως γνωστόν, τμήμα της γέφυρας της Καβάλας, μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο, μήκους 10­15 μέτρων, κατέρρευσε, το Νοέμβριο του 2018. Από την κατάρρευση εγκλωβίστηκαν δύο οχήματα με επιβάτες και οδηγούς. Τόσο ο Δήμος Καβάλας, όσο και η τοπική κοινωνία, ζήτησαν στο παρελθόν τη βοήθεια του στρατού για να τοποθετηθεί σιδερένια προσωρινή γέφυρα, ώστε να αποφευχθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα. Ωστόσο, η λύση αυτή δεν προχώρησε. Μήνες αργότερα, υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση, μεταξύ Περιφέρειας ΑΜΘ και «Εγνατίας Οδού» για την αποκατάστασή της. Σύμφωνα με αυτήν, εντός των επόμενων 15 μηνών, αναμενόταν -το αργότερο- να ολοκληρωθούν οι μελέτες αποκατάστασης, με κονδύλια που διαθέτει η Περιφέρεια ΑΜΘ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι μελέτες αποκατάστασης της ως άνω γέφυρας στην Καβάλα και γιατί εκτείνονται οι σχετικές μελέτες σε τέτοιο βάθος χρόνου, όταν, συνυπολογίζοντας και το χρονικό διάστημα το οποίο απαιτείται για τα έργα κατασκευής, υπερβαίνεται η 3ετία για μια γέφυρα 10-15 μέτρων;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος