Η Πρωτοβουλία αναπληρωτών-ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Καβάλας καλεί τους συναδέλφους σε συγκέντρωση την Παρασκευή ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα τους και να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις τους

 

Η ανακοίνωση:

 

Συναδέλφισσα/ Συνάδελφε που ταλαντεύεσαι ανάμεσα στην ανεργία και στην αναπλήρωση του εαυτού σου,

 

Οι μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, οφείλονται στους αγώνες για μονιμοποίηση των αναπληρωτών, όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετές να καλύψουν τα πάνω από σαράντα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση, τα οποία χρόνο με τον χρόνο πληθαίνουν λόγω των συνταξιοδοτήσεων. Πίσω από τους ήχους των κυβερνητικών πανηγυρισμών για έγκαιρη πρόσληψη κρύβονται για άλλη μία φορά χιλιάδες ακόμη ελλείψεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Κι ενώ η κυβέρνηση αποκαλύπτει τον προσανατολισμό της, νομοθετώντας τρίμηνες συμβάσεις πλήρους και μειωμένου ωραρίου, περικόπτοντας παραπέρα τα ήδη κουτσουρεμένα δικαιώματά μας, η πρόσληψη σε διαφορετικές φάσεις και οι νέες διαδικασίες τοποθέτησης αναπληρωτών στρώνουν το έδαφος για καταστρατήγηση του πίνακα που αυτοί έφτιαξαν. Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, για παράδειγμα, οι προσληφθέντες αναπληρωτές της Β΄ φάσης κλήθηκαν να επιλέξουν «στα τυφλά» ανάμεσα στα σχολεία τοποθέτησής τους, χωρίς να έχουν επίσημα ανακοινωθεί τα σχολεία διάθεσης που αντιστοιχούν σε κάθε θέση.

 

Χρόνια τώρα οι αναπληρωτές αντιμετωπιζόμαστε σαν εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας, «βουλοκέρι» για τις τρύπες της δημόσιας εκπαίδευσης, «μπαλάκι» από τη μια γωνιά της Ελλάδας στην άλλη.

 

Φτάνει πια! Κανένας αναπληρωτής/ άνεργος εκπαιδευτικός μόνος του!

 

Την Παρασκευή 09/10 στις 18:00 συγκεντρωνόμαστε στην παραλία Καβάλας στην καφετέρια Joconda (δίπλα στο Λούνα Παρκ) να συζητήσουμε τα προβλήματά μας και την παραπέρα δράση μας.

 

Ενωμένοι και μέσα από τα σωματεία μας παλεύουμε για εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.