Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καβάλα την Πέμπτη 1 Οκτώβρη στην πλατεία Καπνεργάτη όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους  του κλάδου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση μαζί με τους δασκάλους  και τους καθηγητές των παιδιών μας για τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Παιδείας και στην πόλη μας. 

 

Απέναντι στα δίκαια αιτήματα γονιών-εκπαιδευτικών-μαθητών για 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας  η κυβέρνηση απαντά με την καταστολή. Αντί να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς έστειλε σε όλη τη χώρα την Αστυνομία και αντί για προσωπικό καθαριότητας  προχώρησε σε εισαγγελικές παρεμβάσεις για τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Το πάστωμα των παιδιών μας σε 25άρια τμήματα, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, το λιγοστό προσωπικό καθαριότητας και το στοίβαγμα των νηπίων σε κοντέινερ δεν αντιμετωπίζονται μόνο με μάσκες όσο μεγάλες και αν είναι.

 

Η πολιτική της κυβέρνησης με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας έχει  ως αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μέρες τον σχεδόν καθημερινό διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα σε όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτό, όπως την έχει και για την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων από το άνοιγμα του τουρισμού με γνώμονα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε Τουρισμό – Μεταφορές. Με 100% πληρότητα στα αεροπλάνα και 85% στα καράβια!

 

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Οι εργαζόμενοι-γονείς, οι εκπαιδευτικοί μαζί με τα παιδιά μας μπορούμε να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ