"Πρόταση εξόδου από την κρίση που διανύει η ελληνική οικονομία και κοινωνία" πρόκειται να παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλ. Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ το ερχόμενο σαββατοκύριακο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, παρεμβαίνοντας το βράδυ της Τετάρτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του «Κρήτη TV».

 

"Κανένας Έλληνας πολίτης δεν περιμένει από εμάς μια στείρα κριτική της κυβέρνησης ή μια απλή περιγραφή της δυσκολίας που βιώνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα παρουσιάσει άμεσα μέτρα ώστε να θωρακίσουμε την ελληνική κοινωνία και τον λαό", δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για μέτρα που αφορούν την υγεία, την παιδεία, τη στήριξη της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

 

Ειδικότερα, επέκρινε το γεγονός ότι "η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου η κυβέρνηση επιλέγει να μην δώσει μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, αλλά ουσιαστικά παρέχει μόνο μορφές δανεισμού προς τις ΜμΕ, όταν το 60% εξ' αυτων δεν έχει πρόσβαση καν στις τράπεζες", ενώ υπογράμμισε πως "με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη  αυτή την εβδομάδα έγινε νόμος του κράτους η απλήρωτη εργασία".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ