Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας προσφέροντας συνεχώς και αδιαλείπτως επί  75 έτη στην διατήρηση και διάδοση  της ελληνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, λειτουργεί και πάλι παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, τηρώντας αυστηρώς τα μέτρα ασφαλείας που ορίζονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, την επιστημονική κοινότητα και τον  Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, για  τη μη διάδοση και διασπορά του νέου Κορωνοιού και την προστασία της δημόσιας υγείας.  Η νέα Λυκειακή Χρονιά 2020-2021 αρχίζει από τις 14 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις.  

 

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν από 14.9.2020 είναι:  

- Εκμάθησης παραδοσιακών χορών παιδιών, εφήβων, αρχαρίων, κυρίων -κυριών και ομάδας επιδείξεων.  

- Εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων.  

- Ζωγραφικής για παιδιά.  

- Θεατρικού εργαστηρίου για μικρά παιδιά και εφήβους.  

- Δημιουργικού εργαστηρίου για παιδιά προσχολικής ηλικίας.  

- Decoupage για ενήλικες. Τα μαθήματα για το Decoupage θα ξεκινήσουν  από 1 Οκτωβρίου 2020.  

 

Σύμφωνα με το  τεύχος Β 3611/29.08.2020  της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και  όλων  των  ισχυόντων  υγειονομικών  πρωτοκόλλων  του ΕΟΔΥ, τα μέτρα προστασίας που θα τηρηθούν από μαθητές, χορευτές, χοροδιδασκάλους, εκπαιδευτές και μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας είναι:  

- Ολιγάριθμα τμήματα με βάσει τους χώρους διδασκαλίας (3 αίθουσες).    

- Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα είναι προσαρμοσμένο για να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής για όλους τους συμμετέχοντες.    

- Συστηματική απολύμανση και αερισμός των  αιθουσών  επί 15 λεπτά μεταξύ των μαθημάτων.  

-Τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου για όλους τους  μαθητές,  χορευτές, δασκάλους και  μέλη  ΔΣ.  

- Όλοι όσοι εισέρχονται (μικροί - μεγάλοι, μαθητές, χορευτές, δάσκαλοι, μέλη ΔΣ, γονείς για να πληρώσουν) θα  τους γίνεται  θερμομέτρηση, θα φορούν μάσκα,  θα απολυμαίνουν τα χέρια τους  με απολυμαντικά - αντισηπτικά  που θα παρέχονται από την  διοίκηση, και θα τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ τους (1,5 μέτρο) καθ όλη την παραμονή τους στο ΛΕΚ.    

-  Η μάσκα είναι  υποχρεωτική από  όλους  σε όλα τα τμήματα καθ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων εκτός μόνο των χορευτών, την οποία θα αφαιρούν  οι χορευτές μόνο κατά τη διάρκεια του μαθήματος-χορού, ενώ θα τη φορούν και πάλι κατά την έξοδό τους από την αίθουσα διδασκαλίας.    

- Αυστηρή τήρηση της ώρας προσέλευσης και αποχώρησης  όλων των μαθητών-χορευτών.  

- Κάθε χορευτής ή μαθητής θα φέρει μαζί του το δικό του μπουκάλι νερού για την αποφυγή χρήσης ποτηριών.  

- Αποφυγή χρήσης της τουαλέτας. Συστηματική απολύμανση αυτής.  

- Τους ανήλικους μαθητές – χορευτές θα παραλαμβάνουν οι δάσκαλοι από τους συνοδούς τους και θα τους παραδίδουν σε αυτούς μετά το τέλος του μαθήματος, διότι οι συνοδοί και οι γονείς δεν θα εισέρχονται ούτε θα παραμένουν  στους χώρους του ΛΕΚ,  παρά μόνο για να πληρώσουν τα δίδακτρα.    

- Σε περίπτωση αδιαθεσίας οι μαθητές – χορευτές παραμένουν στα σπίτια τους και σε περίπτωση κρούσματος κορωνοΪού  ενημερώνουν τον δάσκαλο ή την διοίκηση του ΛΕΚ για να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για άμεση ιχνηλάτηση. Το ίδιο ισχύει και αν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους έχει αντίστοιχα συμπτώματα.  

- Τήρηση αρχείου μελών, δασκάλων, εκπαιδευτικών, μαθητών, χορευτών και γενικά όλων όσων εισέρχονται στο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση σε περίπτωση κάποιου κρούσματος.    

- Για την εγγραφή αλλά και την πληρωμή διδάκτρων οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στα γραφεία του ΛΕΚ τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις (1,5 μέτρο)  και φορώντας μάσκα.  

 

Για εγγραφές  και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμματεία του ΛΕΚ,  στο τηλέφωνο  2510 223648 (18.00-20.00 κάθε απόγευμα από τις 14/9/2020), κ.Μάχη Γρηγοριάδου (Ταμίας) 6932577487, κ. Ελένη Μόδη (Έφορος χορού) 6932526010,  κ. Μαρίνα Φιλιππίδου (Πρόεδρος) 6944290222.    Η Δ/νση του ΛΕΚ είναι στην οδό Ευγενίου Ιορδάνου-Αριστείδου.  

 

Σας ευχόμαστε μια καλή δημιουργική και χορευτική χρονιά 2020 – 2021.  

Το Δ.Σ.