Με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι ανασύρθηκε ένας Ρουμάνος λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου μετά από βουτιά στη Γκιόλα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αθλητή καταδύσεων ο οποίος θέλησε να κάνει βουτιά με το κεφάλι μέσα στη Γκιόλα. Σημειώνουμε ότι το βάθος της Γκιόλας είναι γύρω στα τρία μέτρα και ο βυθός από πέτρα. Ενδείκνυται για βουτιές καθώς τα γύρω βράχια σε… εμπνέουν και βρίσκονται σε ύψος οχτώ μέτρων, ωστόσο θέλει προσοχή επειδή υπάρχει ο κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού. Κάτι που προφανώς ο άτυχος άνδρας δεν γνώριζε με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κρανίο. Ανασύρθηκε ζωντανός και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και από εκεί θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Καβάλας για περαιτέρω νοσηλεία.

 

Για την ανάσυρση του τραυματισμένου άνδρα από τη Γκιόλα χρειάστηκε και η συνδρομή του Πυροσβεστικού κλιμακίου Θάσου. Τους πυροσβέστες ευχαρίστησαν λίγο αργότερα με ανάρτησή τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης οι εργαζόμενοι του τομέα ΕΚΑΒ Θάσου καθώς η βοήθειά τους στάθηκε πολύτιμη για την άμεση μεταφορά τού άνδρα που έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι 

 

Συγκεκριμένα αναφέρουν: 

-Μη γνωρίζοντας που ακριβώς βουτάμε, καλό θα είναι να μη ρισκάρουμε.
-Οι ομορφιές του νησιού είναι μοναδικές..Η Γκιολα είμαι μια από αυτές, όχι όμως για βουτιές όταν δεν υπάρχει ΑΣΦΆΛΕΙΑ..
Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσια για την συνδρομή της
ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στους συναδελφους για την άμεση επέμβαση κ την διακομιδη.

Περαστικά κ καλή ανάρρωση στον αλλοδαπό συνάνθρωπο....

 

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για τραυματισμό 45χρονου αλλοδαπού στην περιοχή “ΓΚΙΟΛΑ” ν. Θάσου μετά την εκτέλεση βουτιάς στη θάλασσα, από βραχώδες σημείο.
Ο άνδρας τοποθετήθηκε σε φορείο με τη συνδρομή στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και ακολούθως, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για περεταίρω ιατρική περίθαλψη.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.