Το βράδυ του Σαββάτου, 29 Αυγούστου, η ενότητα CosmoWorld συνεχίζεται με τον Δημήτρη Μυστακίδη να μας παρουσιάζει μια συναυλία με τα ρεμπέτικα της κιθάρας, γεμάτη μεράκι και απόλαυση στις 22:30 στο πάρκο Φαλήρου

 

Η κιθάρα, ένα από τα σημαντικότερα λαϊκά, μουσικά όργανα σε όλο τον κόσμο, έχει την ιδιαίτερη και πολύ σημαντική θέση της και στο ρεμπέτικο τραγούδι. Ο Δημήτρης είναι από τους λίγους σύγχρονους εκτελεστές της που κατέγραψε με ακρίβεια τον ρόλο και τις τεχνικές της λαϊκής κιθάρας στην ρεμπέτικη κομπανία. Ένας ρόλος τόσο συνοδευτικός αλλά, εξίσου και σολιστικός όταν αυτό ήταν απαραίτητο.

 

Με μουσικούς του συνοδοιπόρους τους συνεργάτες όλων των προηγούμενων ετών, ο ακαδημαϊκός δάσκαλος και δεξιοτέχνης Δημήτρης Μυστακίδης μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις αγαπημένων ρεμπέτικων που άντεξαν στο χρόνο. Εκτελέσεις που δεν λογάριασαν τάσεις και μόδες κι ακόμη και σήμερα καταφέρνουν να χτυπούν κατευθείαν στην καρδιά μας!

 

Τρεις φανταστικοί κιθαρίστες μαζί με την Ιφιγένεια Ιωάννου στο τραγούδι, παίζουν και τραγουδούν στην σκηνή του Cosmopolis festival 2020 “Τα ρεμπέτικα της κιθάρας¨.