Η 1η έκδοση του CosmoLights θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Cosmopolis 2020. Δημιουργικοί σχεδιαστές projection mapping από όλο τον κόσμο καλούνται να λάβουν μέρος, προκειμένου να συνδέσουν την ιστορία και τη ξεχωριστή αρχιτεκτονική της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας με ένα μοναδικό θέαμα. Οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν νέο διαγωνισμό projection mapping στην Καβάλα και να παρουσιάσουν το έργο τους σε μια από τις πιο παραδοσιακές και σημαντικές τοποθεσίες της πόλης.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PROJECTION MAPPING;

Το 3D Projection Mapping είναι η μέθοδος με την οποία ένα 3D video προβάλλεται σε ένα επίπεδο δύο διαστάσεων. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και κάνει ολόκληρα κτίρια να αλλάζουν σχήματα, χρώματα, να γκρεμίζονται και να χτίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. 

 

Δείτε το σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε από τους διοργανωτές 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Η Δημοτική Καπναποθήκη είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες της πόλης. Το κτίσμα έχει οθωμανική αρχιτεκτονική με τεχνοτροπία που είναι γνωστή ως οθωμανικός νεοκλασικισμός, με έντονη την επίδραση της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής της Ευρώπης. Το στηθαίο της στέγης είναι το πιο επιβλητικό τμήμα του κτιρίου, όπου ξεχωρίζουν τέσσερα στέμματα. Αφηρημένες παραστάσεις ανθέων, ήλιων και οικοσήμων διακοσμούν την ενδιαφέρουσα και μοναδική αυτή πρόσοψη. Το 1970, ο Δήμος Καβάλας αγόρασε το κτίριο. Ο εσωτερικός ξύλινος σκελετός της καπναποθήκης έχει διατηρηθεί, η καπναποθήκη έχει επισκευαστεί και έτσι τονίστηκαν οι αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές αρετές του κτιρίου. Σήμερα χρησιμοποιείται ως πολυχώρος πολιτισμού, φιλοξενώντας μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, καθώς και εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος, όπως συναυλίες, συνέδρια, κ.ά.

 

Αναζητώντας έμπνευση στην ομορφιά αυτού του συναρπαστικού κτιρίου, στοχεύουμε να τονίσουμε αυτή τη μοναδικότητα δημιουργώντας μια εξαιρετική εμπειρία όπου συναντώνται η ιστορία, ο πολιτισμός και η τέχνη.

 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 27 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου 2020. Οι 3 φιναλίστ του διαγωνισμού, οι οποίοι θα επιλεγούν από το κοινό και τους επιμελητές του φεστιβάλ, θα λάβουν ο καθένας ένα βραβείο.

 

Ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει το Μεγάλο Βραβείο 1500€.

 

Η δεύτερη και η τρίτη θέση θα λάβουν 1000€ και 500€ αντίστοιχα.

 

Δείτε το αντίστοιχο project που παρουσιάστηκε στο Festival of Lights της Lyon το 2013

 

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τους 3d καλλιτέχνες  Γιώργο Παπανικολάου (3d artists / τρισδιάστατο αρχείο .obj) και Alessio Cassaro του Antaless Visual Design (3d artists / μάσκες κτιρίων) για την υποστήριξή τους, για τη δημιουργία των τρισδιάστατων αρχείων και τη διάθεσή τους δωρεάν για όλους τους καλλιτέχνες

Μπορείτε να κατεβάσετε τις Οδηγίες, Όρους & Προϋποθέσεις, Φόρμα συμμετοχής από τα παρακάτω links:

GUIDELINES

TERMS & CONDITIONS

REGISTRATION