Μια ισχυρή νεροποντή ήταν αρκετή για να προκληθούν μεγάλες καταστροφές και να φανεί για ακόμα μια φορά η ανεπάρκεια των όποιων αποσπασματικών παρεμβάσεων, τονίζει σε ανακοίνωση για τις νέες πλημμύρες στο νησί η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Λίγους μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες τον περασμένο Νοέμβρη στο νησί της Θάσου το έγκλημα επαναλαμβάνεται στα Λιμενάρια και στις Μαριές με εγκλωβισμένους κατοίκους και δεκάδες σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίζουν.
Μια ισχυρή νεροποντή ήταν αρκετή για να προκληθούν μεγάλες καταστροφές και να φανεί για ακόμα μια φορά η ανεπάρκεια των όποιων αποσπασματικών παρεμβάσεων του κράτους, της Περιφέρειας, του δήμου.
Η καραμέλα των ακραίων καιρικών φαινομένων και της ατομικής ευθύνης έχει πια λιώσει και χρειάζεται εδώ και τώρα να υλοποιηθούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας, του δήμου είναι μεγάλες γιατί υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη που θεωρεί κόστος τα απαραίτητα για το λαό έργα, που δεν είναι για το λόγο αυτό επιλέξιμα και από την ΕΕ. Ο στόχος τους είναι να μπουκώσουν με χρήμα και προνόμια τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, να περάσουν χωρίς να βραχούν και από τη νέα κρίση που επιταχύνθηκε λόγω της πανδημίας και ας βουλιάζει στα λασπόνερα η ζωή και ο μόχθος του λαού.
Καλούμε το λαό της Θάσου σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να δυναμώσει το κίνημα που θα διεκδικεί:
  • Άμεση ενίσχυση των κατοίκων που επλήγησαν για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
  • Αποζημίωση στο 100% των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.
  • Άμεση έναρξη υλοποίησης των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων»