Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης μετέβη σήμερα άμεσα στη Θάσο, και συγκεκριμένα τα Λιμενάρια, τον Ποτό και το Πευκάρι, περιοχές οι  οποίες πλημμύρισαν λόγω των ισχυρών χθεσινών βροχοπτώσεων.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων της Θάσου, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις ζημιές, οι οποίες έχουν προκληθεί σε οικίες και επιχειρήσεις. Σε συζητήσεις του με τους κατοίκους, έγινε αντιληπτό πως κύρια πηγή των προβλημάτων είναι η συνεχής υπερχείλιση του ρεύματος των Λιμεναρίων, κάτι που διόγκωσε τις ζημιές και στις καταστροφές του Νοεμβρίου 2019. Γι΄αυτό λόγο πρέπει να βρεθεί άμεση λύση, έτσι ώστε να αποφευχθεί αποτελεσματικά μελλοντική υπερχείλιση με καίρια αντιπλημμυρικά έργα. Επίσης, θα πρέπει να καθαριστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι ακρογιαλιές στον Ποτό και στο Πευκάρι.

 

Ο Βουλευτής δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες κάτοικοι και επιχειρηματίες του νησιού. Επίσης, έσπευσε στη Μακρύαμμο και τα Κοίνυρα, όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές λόγω κεραυνού, οι οποίες όμως τέθηκαν υπό έλεγχο και έσβησαν χάρη στη έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Σε πείσμα των καιρών, βρισκόμαστε στο πλευρό των πληγέντων και θα πράξουμε ό,τι χρειάζεται. Επισκέφθηκα σήμερα τη Θάσο για να δω από κοντά τις ζημιές και να ενημερώσω όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και επαρκώς τα αρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να υπάρξουν δίκαιες αποζημιώσεις και οριστική αποκατάσταση των ζημιών. Ευελπιστώ ότι η ανταπόκριση της Κυβέρνησής μας θα είναι άμεση. Ήμουν επίσης δίπλα στους Πυροσβέστες μας κατά τη διάρκεια της δράσης τους για να σβήσουν τις φωτιές στη Μακρύαμμο και τα Κοίνυρα. Ευχαριστώ τον Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών Πυροσβεστικής Καβάλας κ. Νικόλαο Μπαλατσούκα, τους άνδρες της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας στη Θάσο και τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης για την άμεση και επιτυχή ανταπόκριση τους στη πρόκληση. Εύχομαι να είναι όλοι καλά!».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ