Οι Χειμερινοί Κολυμβητές παρουσιάζουν την Παρασκευή 28 Αυγούστου στο Πάρκο Φαλήρου στο πλαίσιο του φεστιβάλ COSMOPOLIS ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, τραγούδια από την 40χρονη παρουσία τους στη μουσική σκηνή με οκτώ δίσκους και άλλα ανέκδοτα.

 

 

Ο Αργύρης Μπακιρτζής, βασικός συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής του συγκροτήματος, ζει από το 1975 στην Καβάλα. Γεγονός που επηρέασε τη στιχουργική του έμπνευση. Πολλά τραγούδια του, όπως και αρκετά του μακαρίτη, στενού του φίλου Σταύρου Καραμανιώλα απ’ το Καζαβήτι της Θάσου, αναφέρονται στην Καβάλα και είναι αυτά που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της συναυλίας των Χειμερινών Κολυμβητών.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη live εμφάνιση των Κολυμβητών έγινε το 1981 στη Μεγάλη Λέσχη στην Καβάλα, και μέσα στην ίδια χρονιά κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος δίνοντας έναν επετειακό χαρακτήρα σε αυτή την συναυλία.

 

 

Γνωστοί για τις ιδιαίτερα επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, οι Χειμερινοί Κολυμβητές προτείνουν μία διαφορετική, sui generis συναυλία, που μένει αξέχαστη σε όσους την παρακολουθούν.

 

 

Από τις τοπικές, μουσικές δυνάμεις θα τους πλαισιώσουν η Τότα Ευλαβή, ο Μιχάλης Πρεπόνης με το σαξόφωνό του και ο Κώστας Κουτσουπάκης με την τρομπέτα του. Ο καλλίφωνος, συνταξιούχος πυροσβέστης Δημοσθένης Σιούλας και πιθανότατα διάφοροι φίλοι θα ενισχύσουν τη χορωδία τους, η οποία πάντως είναι ανοιχτή σε όλους, καλλίφωνους και μη. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σε πολλούς δίσκους τους έχει συμμετάσχει χορωδός με το όνομα Γιάννης Μουγκός.

 

εισιτήρια εδώ

 

Aργύρης Μπακιρτζής

Τραγούδι

 

Κώστας Βόμβολος

Ακκορντεόν

 

Κώστας Σιδέρης

Τζουράς - Φωνή

 

Μιχάλης Σιγανίδης

Κοντραμπάσσο - Φωνή

 

Μπάμπης Παπαδόπουλος

Κιθάρα

 

Χάρης Παπαδόπουλος

Μπουζούκι

 

Τότα Ευλαβή

Special Guest - Φωνή

 

Μιχάλης Πρεπόνης

Special Guest - Σαξόφωνο

 

Κώστας Κουτσουπάκης

Special Guest - Τρομπέτα

 

Δημοσθένης Σιούλας

Special Guest - Φωνή