Στις αρχές του Ιουνίου, ο μικρός σε πληθυσμό (ούτε 6.000 κάτοικοι) Δήμος Παρανεστίου στο νομό Δράμας, εγκατέστησε τους πρώτους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Ενάμιση μήνα αργότερα, στους δρόμους του κυκλοφορεί και το πρώτο δημοτικό όχημα που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρικό ρεύμα. 

 

«Σε μια νέα εποχή μπήκε ο Δήμος Παρανεστίου με την κυκλοφορία του νέου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου του, που συνδυάζει την οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος» αναφέρει σχετική ανακοίνωση που κάνει γνωστό ότι το όχημα διανύει 340 χλμ με μόλις 1€ στην κατανάλωση ρεύματος. 

 

Σημειώνεται ότι οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων έχουν εγκατασταθεί μπροστά από τα δημοτικά καταστήματα σε Παρανέστι και Νικηφόρο και είναι διαθέσιμοι και για πολίτες που στο μέλλον θα διαθέτουν ηλεκτροκινούμενο όχημα. 

 

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Παρανεστίου Τάσος Καγιάογλου είπε μεταξύ άλλων: «η χαρά μας για την σταδιακή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι μεγάλη. Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον της κίνησης. Κάθε μέρα με όραμα και στόχους χτίζουμε το νέο πράσινο δήμο μας. Τον Δήμο που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον».