Η Γραμματεία Ν. Καβάλας του ΠΑΜΕ εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο από εργατικό ατύχημα του 55χρονου συναδέλφου χειριστή, κάτοικο Λιμένα Θάσου, που εργαζότανε σε λατομείο του Ομίλου FHL Η. Κυριακίδης. Εκφράζουμε επίσης τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου.

 

Θρηνούμε ακόμη έναν νεκρό που προστίθεται στη μεγάλη λίστα των εργατών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο βωμό της επιβίωσης.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνεται ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Όλοι οι νεκροί και τσακισμένοι συνάδελφοί μας, δεν είναι ούτε από την κακιά στιγμή, ούτε από απροσεξία.

 

Είναι από την εντατικοποίηση της δουλειάς είτε για να τελειώσει το έργο, είτε για να φύγει η παραγγελία, είτε από την πίεση να βάλουμε πλάτη για να πάει καλά η επιχείρηση κλπ.

 

Είναι από τα ελλιπή μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια, αφού για την εργοδοσία και το κράτος της θεωρούνται κόστος.

 

Είναι τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που στηρίζεται στο κέρδος των λίγων. Μιας ανάπτυξης που η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στηρίζουν και δεν χωράνε μέσα της ούτε δικαιώματα, ούτε μέτρα για την προστασία των εργαζομένων. Μια ανάπτυξη που δυστυχώς την πληρώνουμε εκτός από το ιδρώτα μας και με την ίδια μας τη ζωή.

 

Απαιτούμε:

Ø  Την άμεση διαλεύκανση αιτιών του ατυχήματος από τους αρμόδιους φορείς και τον καταλογισμό των ευθυνών.

Ø  Την επαρκή στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών και την εντατικοποίηση των ελέγχων για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Ø  Την άμεση στήριξη της οικογένειας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ