Αντιπροσωπεία του σωματείου Εργαζόμενοι Λιπασμάτων Καβάλας - ΒΦΛ συναντήθηκαν με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο της περιοδείας της σε Καβάλα και Δράμα. 

 

 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου αναφέρει: «Στο πλαίσιο της συνάντησής μας είχαμε την ευκαιρία να την ενημερώσουμε για τα τεκταινόμενα σε σχέση με την πορεία του εργοστασίου και την κατάσταση των εργασιακών σχέσεων που σε αυτό επικρατούν, καθώς και τις κινήσεις που έχουμε προβεί ως εργαζόμενοι για την επάνοδό μας στις θέσεις εργασίας μας.

 

Είχαμε την ευκαιρία να την ενημερώσουμε για την περίεργη έως και προβληματική σιωπή της Κυβέρνησης απέναντι στις διαστρεβλωμένες και παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές του κ. Λαυρεντιάδη. Ακόμη, για το γεγονός πως το Υπουργείο Εργασίας είναι αμέτοχο και με την στάση του υπονομεύει τις εργασιακές σχέσεις ενώ ταυτόχρονα αναδείξαμε τον κίνδυνο να χαθούν ασφαλιστικές εισφορές με την αδιαφορία της κυβέρνησης για τη συνυπαιτιότητα όλων των παρένθετων εταιρειών που δημιουργούνται στο χώρο του εργοστασίου ενώ δεν υλοποιείται η απόφαση του δικαστηρίου για την κάλυψη των ασφαλιστικών μας εισφορών.

 

Επισημάναμε την αναγκαιότητα της λειτουργίας του εργοστασίου στη βάση του σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων, των περιβαλλοτικών όρων και της ζωής των κατοίκων όλης της Καβάλας.

 

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεσμεύτηκε για πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το προσεχές διάστημα προκειμένου να αναδειχθεί το θέμα στη Βουλή και να δοθεί τέλος στην ιδιότυπη ομηρία μας που επιχειρείται από τον κ. Λαυρεντιάδη».