«Θέλουμε να δώσουμε αγάπη και ελπίδα στον κόσμο. Το να τρέξουμε αυτά τα χιλιόμετρα δεν συγκρίνεται με τίποτα με όλα όσα περνά ένας άνθρωπος όταν παλεύει για την ζωή του. Εγώ απλώς τρέχω». 

 

Με αυτά τα λόγια, ο δρομέας υπεραποστάσεων Αλέξανδρος Γεωργίου που ολοκλήρωσε τρέχοντας μια απόσταση 573 ολόκληρων χιλιομέτρων περιγράφει όλα όσα έζησε τις τελευταίες οκτώ ημέρες, οπότε και ξεκίνησε από την Νεάπολη Θεσσαλονίκης μια διαδρομή στην μνήμη της συζύγου του, Κατερίνας που «έφυγε» σε ηλικία 40 ετών από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο αφήνοντας πίσω της τον ίδιο και τον μόλις σήμερα 2,5 ετών γιο τους, Φίλιππο. 

 

«Ο Φίλιππος ξέρει ότι ο μπαμπάς του τρέχει αυτή την περίοδο. Θέλω να αφήσω μια παρακαταθήκη στον γιο μου. Να γνωρίζει όταν μεγαλώσει πόσο πολύ αγάπησα την μητέρα του» σημειώνει ο κ. Γεωργίου.

 

Το «For Katerina», όπως ονομάστηκε το ξεχωριστό αυτό δρομικό γεγονός συγκίνησε μικρούς και μεγάλους σε όλη την Ελλάδα, ανθρώπους που είτε πάσχουν από καρκίνο είτε έχασαν κάποιον δικό τους άνθρωπο από την ασθένεια. 

 

Η διαδρομή του δρομέα υπεραποστάσεων ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο από την Νεάπολη Θεσσαλονίκης, εκεί όπου μεγάλωσε η αγαπημένη του σύζυγος Κατερίνα Βελονίδου που έχασε την μάχη με τον καρκίνο στις 14 Απριλίου 2019 και ολοκληρώθηκε στην Κερατέα Αττικής, εκεί όπου το ζευγάρι έμενε μαζί με το αγοράκι τους. 

 

Στις 22 Νοεμβρίου 2018 η Κατερίνα διαγνώσθηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου, το σάρκωμα Ewing, που δυστυχώς βρισκόταν ήδη στο 4ο στάδιο. Σχεδόν 5 μήνες μετά τη διάγνωση «έφυγε». Ο σύζυγός της, στην μνήμη της, αποφάσισε να τρέξει την διαδρομή της «Κατερίνας του», μιας διαδρομής που ξεκίνησε από τον Βορρά και κατέληξε στον Νότο.

 

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Βαγγέλη Στολάκη στη «Μακεδονία»