Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Εθνικές Εκλογές και την ανάληψη της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Στο προεκλογικό της πρόγραμμα η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσαν υποσχέσεις με βάση τις οποίες ψηφίστηκαν από τον ελληνικό λαό. Υποσχέθηκαν:

  1. Πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας για όλους. Σήμερα η ανεργία καλπάζει.
  2. Ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις. Από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της Ν.Δ έχουμε ύφεση και καμία νέα επένδυση.
  3. Ασφάλεια για όλους. Ένα χρόνο τώρα η καταστολή στις γειτονιές και στις πλατείες είναι καθημερινό φαινόμενο.
  4. Λιγότερους φόρους και μεγαλύτερο εισόδημα. Οι φόροι δεν μειώθηκαν και το εισόδημα κατακρημνίστηκε, ιδιαίτερα στην περιφέρειά μας, όπου έχουμε την μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος τη χρονιά της διακυβέρνησης της Ν.Δ.
  5. Φύλαξη συνόρων και αντιμετώπιση προσφυγικού. Συμφώνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη χώρα μας έχουν εισέλθει το πρώτο εξάμηνο του 2020 περισσότεροι από 10.300  άνθρωποι ενώ κατά το ίδιο διάστημα σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης έχουν χάσει τη ζωή τους, στην προσπάθεια να φτάσουν στη Ελλάδα, 42 άνθρωποι. 
  6. Σύγχρονα Δημόσια Σχολεία και Πανεπιστήμια που προετοιμάζουν τα παιδιά μας για το αύριο. Η παιδεία κατά το διάστημα αυτό γύρισε πολλά χρόνια πίσω.
  7. Ποιοτική Δημόσια Υγεία. Ξηλώνουν κομμάτι - κομμάτι το ΕΣΥ προς όφελος των ιδιωτών παρ’ όλες τις υποσχέσεις και τα χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια της καραντίνας.  
  8. Επένδυση στους νέους. Οι νέοι πληρώνουν το μάρμαρο των λανθασμένων επιλογών και της αντεργατικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.
  9. Αναγέννηση της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας. Αντί για αναγέννηση έχουμε την ολοκληρωτική καταστροφή τους
    1. Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το νομοσχέδιο που έφερε η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίστηκε από όλους τους φορείς ως «Περιβαλλοντοκτόνο» γεγονός το οποίο αποδεικνύεται καθημερινά.

 

Καμία από τις παραπάνω υποσχέσεις αλλά και συνολικά απ’ όσα υποσχέθηκε με το πρόγραμμά της, η Νέα Δημοκρατία, δεν υλοποιήθηκαν. Με αυτές τις υποσχέσεις υφάρπαξαν τη ψήφο του ελληνικού λαού και σήμερα παρουσιάζονται ως σωτήρες από τα ΜΜΕ, τα οποία είχαν φροντίσει να εξαγοράσουν με τα χρήματα του ελληνικού λαού.

 Σε τοπικό επίπεδο παρά τις υποσχέσεις που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν κατά τις συναντήσεις τους με φορείς αλλά και μέσω επικοινωνιακών τρικ, το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να παρουσιάζουν ως δικά τους, τα έργα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να βολεύουν ως μετακλητούς φίλους και συγγενείς και να επιρρίπτουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις ευθύνες για τα τραγικά κυβερνητικά κενά τους. 

Για να μην είμαστε άδικοι, είχαν και επιτυχίες. Τοποθετήθηκε ΑΤΜ στη Νικήσιανη και άλλαξε το όνομα της Σήραγγας του Συμβόλου Όρους. 

ΝΕ Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Στο μεταξύ ένας  χρόνος διακυβέρνησης από τη ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ το «γιορτάζει», με ένα νέο αιχμηρό σποτ, απαριθμώντας τα πεπραγμένα. Το σποτ με τίτλο «Ένας χρόνος ΝΔ, όλα ανάποδα».