Με δυσκολία πραγματοποιήθηκε η επιστροφή από τις παραλίες της Νέας Περάμου και της Νέας Ηρακλείτσας το μεσημέρι της Κυριακής 5 Ιουλίου αφού γίνεται υποχρεωτικά μέσω της επαρχιακής οδού Καβάλας – Νέας Περάμου. Ο κόμβος του Αγίου Ανδρέα για την Εγνατία Οδό παραμένει κλειστός με αποτέλεσμα όλη η κίνηση να διοχετευτεί μέσα από τους οικισμούς, ενώ σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων, στη Νέα Ηρακλείτσα και στο Παληό. 

 

 

Ωστόσο δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία των οδηγών. Κινδυνεύουν και ανθρώπινες ζωές τη στιγμή που η πρόσβαση προς το Νοσοκομείο της Καβάλας γίνεται από την παλιά επαρχιακή οδό. Τραγικό παράδειγμα το ατύχημα με τον νεαρό οδηγό της μηχανής στο κάμπινγκ Paradiso. Ο νεαρός είχε χτυπήσει σοβαρά και έχρηζε άμεσης διακομιδής στο Νοσοκομείο. Εξαιτίας του ότι ο κόμβος του Αγίου Ανδρέα ήταν κλειστός οι διασώστες του ΕΚΑΒ χρειάστηκε να παρακάμψουν με όποιον τρόπο μπορούσαν την κίνηση και τα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. 

 

 

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά για τον νεαρό που τραυματίστηκε και ότι θα γίνει γρήγορα καλά. 

 

 

Η Εγνατία Οδός από την άλλη θα πρέπει να εξετάσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξει τον κόμβο του Αγίου Ανδρέα ώστε η πρόσβαση προς το νοσοκομείο να γίνεται απρόσκοπτα.      (Η φωτογραφία είναι του Δημήτρη Χατζηχρήστου)

 

Κάτια Γιαννουκάκου