Μεγάλη ήταν για μια ακόμα φορά η ταλαιπωρία για έντεκα αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς από τη Θάσο οι οποίοι έπρεπε να μεταφερθούν σε Ιδιωτική Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για την απαραίτητη αιμοκάθαρση τη Δευτέρα 6 Απριλίου.

 

Οι έντεκα ασθενείς λόγω του απαγορευτικού που ισχύει από το πρωί του Σαββάτου από και προς το νησί της Θάσου δεν κατάφεραν σήμερα να φτάσουν στην Καβάλα για την απαραίτητη αγωγή που ακολουθούν. Αργά το μεσημέρι το πρόβλημα λύθηκε με τη συνεργασία του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θωμά Αγγελόπουλου του Δήμου Θάσου και της Ενεργειακής Αιγαίου προκειμένου οι ασθενείς να φτάσουν στο λιμάνι με πλοίο της εταιρίας. Το πλοίο της Ενεργειακής παρέλαβε τους ασθενείς από το λιμάνι του Πρίνου γύρω στις 5:00 το απόγευμα και τους μετέφερε στο λιμάνι της Καβάλας μία ώρα αργότερα, εμφανώς ταλαιπωρημένοι από τον Γολγοθά που είχαν περάσει. Εκεί τους παρέλαβαν ταξί προκειμένου να τους μεταφέρουν στο Πολύστυλο όπου εδρεύει το ιδιωτικό κέντρο αιμοκάθαρσης. 

 

Η σημερινή εξέλιξη φέρνει και πάλι στο επίκεντρο την ανάγκη της δημιουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νησί της Θάσου καθώς πρόκειται για ασθενείς που χρήζουν αιμοκάθαρσης κάθε δυο ημέρες και η ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται για να μετακινούνται από και προς την Καβάλα είναι τεράστια. 

 

Κάτια Γιαννουκάκου