Η υπόθεση με την παύση της φιλοξενίας των τριών συνταξιοδοτικών σωματείων στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας στην Καβάλα έχει ανοίξει μετά την ανάγκη χρησιμοποίησης των αιθουσών στο κτίριο του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας που είναι σε τέτοιες διαστάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση και κατάρτιση εργαζομένων  (μία από τις τρεις αυτές αίθουσες  είναι και αυτή που χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα τα συνταξιοδοτικά σωματεία). Μέχρι σήμερα παρά την πληθώρα αιτημάτων που είχαμε από συνταξιοδοτικά σωματεία να στεγαστούν μόνο αυτά τα τρία απολάμβαναν της εξυπηρέτησης – φιλοξενίας μας.

 

 

Γνωρίζουμε προς όλους πως η ευθύνη της διαχείρισης του κτιρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας είναι αποκλειστικής ευθύνης της εκάστοτε διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.  Αυτό προβλέπεται με την Υπουργική Απόφαση (Εφημερίδα της Κυβέρνησης  Τεύχος 130/18-7-2018) και με την απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ. 

 

 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. καβάλας με απόφασή του και με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης αποφάσισε την αξιοποίηση των τριών αιθουσών γι’ αυτό και γνωστοποίησε από το Νοέμβρη του 2019 την απόφασή του στα φιλοξενούμενα σωματεία τα οποία αρνήθηκαν να σεβαστούν την μέχρι τώρα φιλοξενία, τους νόμους του κράτους και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας. Ξεκίνησαν παρεμβάσεις σε πολιτικά πρόσωπα του νομού και όχι μόνο με σκοπό να  ανατρέψουν τη νομιμότητα. 

 

 

Όποιοι από τους πολιτικούς παράγοντες ασχολήθηκαν έμαθαν τι ισχύει και τους σύστησαν να απομακρυνθούν. Δυστυχώς φαίνεται πως το πελατειακό σύστημα που έμαθαν να χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα τους επηρέασε τόσο πολύ που ελπίζουν μέσω αυτού να παραβιάσουν τη νομιμότητα. Ματαιοπονούν.

 

Από το Δ.Σ. του 

Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας