Για μια ακόμα φορά οι υμνητές των ναζί, φασίστες που προσπαθούν να βγουν από τα λαγούμια τους, κινούνται στα σκοτάδια και προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, βεβήλωσαν την τιμητική πλακέτα που έστησε το ΚΚΕ το 2014 προς τιμήν των 70 χρόνων της απελευθέρωσης της Καβάλας από τον ΕΛΑΣ στις 13 Σεπτέμβρη του 1944. Αυτή τη φορά φρόντισαν να αφήσουν και την υπογραφή και τα ναζιστικά σύμβολά τους.

 

Πρόκειται για φασιστοειδή που υμνούν το ναζισμό (στην ιστοσελίδα τους δεσπόζουν άρθρα που υμνούν τον Ρούντολφ Ες, τα τάγματα θανάτου κλπ) και εχθρεύονται τους αγώνες του λαού μας για την απελευθέρωση τότε από τα φασιστικά δεσμά, σήμερα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Για αυτό εχθρεύονται και το ΚΚΕ που μπήκε τότε και μπαίνει και σήμερα στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων.

 

Δεν ξαφνιαζόμαστε! Η εποποιία του ελληνικού λαού σε όλη τη δεκαετία του 1940 που πάλεψε ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, απελευθέρωσε με τον ΕΛΑΣ τη χώρα - έτσι μπήκε ελευθερωτής και στην πόλη μας με το 26ο Σύνταγμά του – έγραψε λαμπρές σελίδες στην ιστορία του τόπου με την πρωτοπόρα δράση του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ, δεν έσκυψε το κεφάλι αργότερα στον αρνητικό συσχετισμό που διαμορφώθηκε και τα έβαλε με «θεούς και δαίμονες» με τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, αυτή η αθάνατη εποποιία βρισκόταν και βρίσκεται στο στόχαστρο όσων σήμερα προσπαθούν να πείσουν το λαό πως η καπιταλιστική βαρβαρότητα αποτελεί μονόδρομο. Πως η αντίσταση και η πάλη ενάντια στη φτώχεια, τους πολέμους και την προσφυγιά είναι μάταιη. Για αυτό κέντρα και παράκεντρα έχουν βαλθεί να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια και με προεξάρχουσα την ΕΕ πρωτοστατούν στην παραχάραξη και το ψέμα, τη λάσπη και τη βρωμιά, με την ανιστόρητη «θεωρία των δύο άκρων», με την προσπάθεια να εξισώσουν το ναζισμό με τον κομμουνισμό, τους θύτες δηλαδή με τα θύματα. Σε αυτή την ΕΕ φυτρώνουν κάθε είδους φασιστικά μορφώματα, στηρίζονται οι φασίστες σε Ουκρανία, Πολωνία, κ.α. Ενθαρρύνονται οι απόγονοι των  WAFEN – SS που τους αποδίδονται και τιμές για να εξαπολύουν επιθέσεις απέναντι στα κομμουνιστικά Κόμματα. Πότε με την ανοχή και πότε με τη στήριξη της ΕΕ, κυβερνήσεις των χωρών της Βαλτικής και όχι μόνο απαγορεύουν τα σύμβολα, τις εφημερίδες, συνολικά τη δράση των κομμουνιστών. Αυτές είναι οι «αρχές» και οι «αξίες» της «δημοκρατικής» ΕΕ!

 

Επιβεβαιώνεται ότι τα κατακάθια αυτά της ιστορίας είναι τα μαντρόσκυλα του συστήματος που τα συντηρεί και τα εκτρέφει, άλλοτε τα αμολά και άλλοτε τα συμμαζεύει. Για αυτό ο συνεπής αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να βάζει στο στόχαστρό του τη μήτρα που γεννά το φασισμό: το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Κανένα «μέτωπο των δημοκρατικών δυνάμεων» δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει εφόσον σε αυτές συγκαταλέγονται οι δυνάμεις που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους σχεδιασμούς τους.

 

Τη μόνη πραγματική απάντηση στο φασισμό, τον εθνικισμό και το ρατσισμό μπορεί να τη δώσει ο οργανωμένος λαός που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Που παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Που δεν πέφτει στις παγίδες του αστικού κοσμοπολιτισμού.

 

Το ΚΚΕ αποκατέστησε την τιμητική πλακέτα για ακόμα μια φορά και θα το πράξει όσες ακόμα χρειαστεί! Σε πείσμα των αναθεωρητών της ιστορικής αλήθειας, κάθε είδους αντικομμουνιστών και «σταλινολόγων» που με τη στάση τους δίνουν αέρα στα πανιά τέτοιων ναζιστικών αποβρασμάτων, σε πείσμα των ίδιων των υμνητών του δικτάτορα Μεταξά, του Χίτλερ, της επταετίας, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη της ιστορικής αλήθειας, της διάδοσής της στη νέα γενιά.  

 

Άλλωστε … σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει!

 

 

4/3/2020

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ