Το ερχόμενο Σάββατο πρόκειται να επιστρέψουν σύμφωνα με το πρόγραμμα οι μαθητές και οι καθηγητές του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας που βρίσκονται στη Σικελία με πρόγραμμα Erasmus.

 

 

Συγκεκριμένα πρόκειται για 8 μαθητές και 3 καθηγητές οι οποίοι σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Απόστολο Βαγενά είναι καλά στην υγεία τους. Όπως τόνισε προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος επιστροφής τους άμεσα, καθώς δεν έχει εκδηλωθεί κάποιο κρούσμα στην περιοχή την οποία βρίσκονται. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση νομού Καβάλας είπε, παρακολουθεί τις εξελίξεις και αν απαιτηθεί θα υπάρξει λήψη μέτρων. Για την ώρα πάντως ήταν καθησυχαστικός λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

 

 

Ο κ. Βαγενάς τόνισε επίσης πως έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα εκδρομές τεσσάρων σχολείων του Νομού Καβάλας για τη Ρώμη. Για τις εκδρομές αυτές υπάρξει επανεξέταση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ιταλία μετά και τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας για ματαίωση όλων των σχολικών εκδρομών προς την Ιταλία μέχρι νεοτέρας.

 

Κάτια Γιαννουκάκου