Σε ανακοίνωσή της η  ΓΑΣ Αναγέννηση Λιμεναρίων Θάσου σχετικά με τους βανδαλισμούς που συνέβησαν το πρωί του Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου στο γήπεδο της ομάδας αναφέρει τα εξής: 

 

«Οι ποδοσφαιρικές αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών έπληξαν και την δική μας, μικρή κοινωνία. 

 

 

Το Σάββατο 1 Φεβρουάριου γίναμε μάρτυρες βανδαλισμών στο γήπεδο της ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ με απρεπή συνθήματα, γραμμένα με σπρέι με το όνομα της γειτονικής ομάδας Α.Ο. ΔΟΞΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, σπασμένα τζάμια και σκαμμένο γήπεδο.

 

 

Αυτές οι εικόνες είναι εικόνες ντροπής και καταδικάζονται από τις διοικήσεις των δύο ομάδων. Ο αθλητισμός προάγει τις κοινωνικές αξίες, ενώνει τους φίλους του ποδοσφαίρου, αποτρέπει παραβατικές συμπεριφορές και αυξάνει την ευγενή άμιλλα των ανθρώπων που ασχολούνται με το άθλημα.

Όποιος έχει την πρόθεση, και όπως φαίνεται είναι έντονη, να δημιουργήσει εχθρότητα μεταξύ των δύο χωριών (απόστασης 2 χλμ!) θα μείνει με την πρόθεση. 

 

 

Το μόνο που πέτυχε είναι αδικαιολόγητες καταστροφές σε ένα χώρο που αθλούνται περί τα 150 παιδιά, διαφόρων ηλικιών. Αν θέλουν μερικοί να προσφέρουν παιδεία στις νέες γενιές με την δημιουργία μίσους, χουλιγκανισμών και εχθρικής συμπεριφοράς δεν θα το πετύχουν. Πάσχουν από βασική κοινωνική εν συναίσθηση και καλύπτουν προσωρινά την μικροαστική τους ανάγκη.

 

 

Η ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, με 43 χρόνια ύπαρξης, θα είναι απέναντι σε όλους όσους θέλουν να αποδείξουν ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι πετροπόλεμος της γειτονιάς.

 

 

Με εκτίμηση, το Δ.Σ».