Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά την προσπάθειά της για την αναβάθμιση της βαμβακοκαλλιέργειας με κύριο σκοπό την προστιθέμενη αξία του προϊόντος.  

 

Και φέτος θα πραγματοποιηθούν εσπερίδες ενημέρωσης στο Μεσολόγγι, (11 Φεβρουαρίου), στα Γιαννιτσά (13 Φεβρουαρίου), στην Ξάνθη (18 Φεβρουαρίου).

 

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν αφορούν την Εθνική Στρατηγική για το βαμβάκι, τις προκλήσεις για την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια, τη συμβολή των ελληνικών επιχειρήσεων στην εγχώρια σποροπαραγωγή, τις στρατηγικές ανάπτυξης και τους σύγχρονους τρόπους καλλιέργειας του βαμβακιού, την πιστοποίηση βαμβακοκαλλιέργειας κατά AGRO αλλά και τη θέση του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά.

 

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα.

 

Στις εσπερίδες αναμένονται να παραστούν εκπρόσωποι όλων των σχετικών με την βαμβακοκαλλιέργεια κλάδων από όλη την Ελλάδα, ήτοι παραγωγοί, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρίες Σποροπαραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρίες λιπασμάτων και γεωργικών εφοδίων ενώ τέλος θα εκπροσωπηθεί και όλος ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας.

 

Στο τέλος της κάθε εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παριστάμενους ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Πληροφορίες: 2410555507