Τελικά φαίνεται ότι ο πόλεμος που εξαπολύθηκε εις βάρος του ΠΑΟΚ έχει την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

 

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η απόφαση του προέδρου της ΝΔ να διαγράψει από το κόμμα (χωρίς συνεδρίαση πειθαρχικού οργάνου) τον ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη

 

Την ανακοίνωση της διαγραφής έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

 

Η προειδοποίηση Ζαγοράκη 

Ο γεννημένος στη Λυδία Καβάλας, Θοδωρής Ζαγοράκης, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον ΠΑΟΚ ενώ υπήρξε και πρόεδρος σε δύσκολες για την ομάδα εποχές. 

 

Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου είχε προειδοποιήσει ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί, αν το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Superleague δεν «δικαιώσει τον ΠΑΟΚ». 

 

Μία ημέρα μετά, αυτό που υπήρχε ως εισήγηση για τον ΠΑΟΚ, φαίνεται τελικά ότι ήταν ένα σχέδιο και μια ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης. 

 

Η αιχμηρή μεν, προσεκτικά διατυπωμένη δε, δήλωση του δύο φορές εκλεγμένου ευρωβουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Ζαγοράκη, αρχικώς είχε αντιμετωπιστεί με χαλαρότητα από το κυβερνητικό στρατόπεδο το οποίο «διέρρεε» στον Τύπο ότι δεν υπάρχει ανησυχία για την υλοποίηση της «απειλής» Ζαγοράκη, καθώς ακόμη δεν έχει υπάρχει οριστική απόφαση για την υπόθεση υποβιβασμού του ΠΑΟΚ

 

Εξάλλου, ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε νωρίτερα ότι δεν μπορεί ιστορικές ομάδες να υποβιβάζονται, χωρίς επαρκή στοιχεία.

 

Ολόκληρη η επίμαχη δήλωση Ζαγοράκη:

 

«Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και η ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία.

 

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς:

 

Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή.

 

Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. 

 

Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί.

 

Θ. Ζαγοράκης».