Συνελήφθησαν χθες (18-1-2020) το πρωί, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, τρία άτομα, ένας 40χρονος ημεδαπός, μία 54χρονη ημεδαπή και μία 55χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενοι για αντιποίηση και διατάραξη οικιακής ειρήνης. Ο 40χρονος εμφανιζόταν ως “αρχιμανδρίτης”, η 54χρονη και η 55χρονη αλλοδαπή, εμφανίζονταν ως “μοναχές” .

 

Οι τρεις δράστες ευρισκόμενοι σε Ιερό Ναό Ησυχαστηρίου χωρίς της συναίνεση της Ιεράς Μητρόπολης, τελούσαν εκκλησιαστική ακολουθία, αντιποιούμενοι την ιδιότητα του ιερέα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των μοναχών, καθότι στερούνταν τίτλου ιεροσύνης και μοναχικής κουράς.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 

 

Το θέμα ήταν γνωστό στις Μητροπόλεις της περιοχής που είχαν καταγγείλει και επισημάνει την ύπαρξη αντικανονικών και καθαιρεμένων ιερέων που είχαν συστήσει το συγκεκριμένο χώρο και εμφανίζονται ως “μοναχοί”.

 

Η δράση τους έχει απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές και το Σάββατο η Αστυνομία προχώρησε σε νέες συλλήψεις 3 ατόμων για αντιποίηση θρησκευτικής αρχής.