Εκδήλωση - βιωματικό εργαστήριο για τη δημιουργία συλλογικών Αστικών λαχανόκηπων και επίσης Σχολικών λαχανόκηπων την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 ώρα 18.00 οργανώνουν οι «Φίλοι της Αννίκας» στα ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ.

Τη μέθοδο φυσικής βιολογικής καλλιέργειας θα διδάξει ο κ. Μανώλης Μήλιος, φυσικός βιο-καλλιεργητής και μελετητής εναλλακτικών μεθόδων γεωργίας.

Η χρονιά που διανύουμε έχει κηρυχτεί από την UNESCO χρονιά «ενεργών» πολιτών για την εκπαίδευση. Καλούμε, όλους τους ενεργούς πολίτες και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος.

Θα ακολουθήσει χορτοφαγικό αλληλέγγυο συμμετοχικό τραπέζι με βιολογικά λαχανικά και συμμετοχή ρεμπέτικης κομπανίας.

Η κοινωνία μας αντιμετωπίζει τις συνέπιες μιας ανθρωπιστικής κρίσης και ταυτόχρονα την καταστροφής της οικονομίας της, της γεωργικής παραγωγής της, της παραδοσιακής παρακαταθήκης  ντόπιων σπόρων, του φυσικού περιβάλλοντος της. Η συνεργασία, η αλληλεγγύη όλων και η χειραφέτηση των πολιτών είναι ο δρόμος για να μπορέσει η κοινωνία ν’ αντέξει. Σ’ αυτό το βιωματικό εργαστήρι θα συζητήσουμε πως μπορούμε να καλλιεργούμε τα λαχανικά μας για αυτοκατανάλωση, για αλληλέγγυα προσφορά και για ανταλλαγή προϊόντων. Να δημιουργήσουμε λαχανόκηπους παντού. Να έχουν όλοι λαχανικά για να τρέφονται. Η Ελληνική γη είναι παράδεισος. Να μην αφήσουμε ακαλλιέργητη ούτε σπιθαμή γης. Ν’ αποκτήσουμε επάρκεια λαχανικών. Να σκεφτούμε αλληλέγγυες συνεργασίες και για άλλα τρόφιμα και για άλλα προϊόντα.

 

ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ: 2510211091, 6937062107

Βότση 10 (πίσω από το ξεν. ΕΣΠΕΡΙΑ)

                                 

 «Οι φίλοι της Αννίκας»

«Αλληλέγγυος Συμμετοχικός Μπαχτσές»

«Πρωτοβουλία Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων»