Μεγάλη φυτεία κάνναβης σε ορεινή περιοχή του Παγγαίου Όρους εντόπισαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών την περασμένη εβδομάδα. Το κουβάρι των ερευνών άρχισε να ξετυλίγεται μετά από τη σύλληψη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ενός 35χρονου Αλβανού και την ταυτοποίηση των στοιχείων ενός, επίσης 35χρονου, ομοεθνή συνεργού του. Σε βάρος των δύο 35χρονων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια κάνναβης και εγκληματική οργάνωση.

 

Η αστυνομία προετοίμασε οργανωμένη επιχείρηση σε δύσβατη περιοχή του Παγγαίου, κοντά στην Πρώτη Σερρών, όπου εντόπισε συνολικά 1.056 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 2,5 έως 4 μέτρα. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

 

Στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού βάρους 118 κιλών και 955 γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών.

 

ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑΝ 800.000€

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν, οι δύο 35χρονοι καλλιεργούσαν τα δέντρα μαζί με συνεργούς τους ενώ εκτιμάται ότι το οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν από την παράνομη δραστηριότητά τους ξεπερνά τις 800.000 ευρώ.