Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 27-3-2015 μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 68 μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε ανάχωμα του ποταμού Έβρου, στην παρέβρια πλημμυρισμένη περιοχή του Θουρίου Ορεστιάδας.

Ειδικότερα, στις 26-3-2015 το απόγευμα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας ενημερώθηκε σχετικά με την ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων, σε ανάχωμα του ποταμού Έβρου, για τα οποία υφίσταται κίνδυνος ζωής.

Άμεσα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, κάτω από δυσμενείς συνθήκες και με τη χρήση λέμβου και άλλων διαθέσιμων μέσων, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα.

Ακολούθως, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια 68 μετανάστες (47 άνδρες, 7 γυναίκες και 14 παιδιά). Στους διασωθέντες χορηγήθηκε ένδυση, υπόδηση και τροφή.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης - διακινητής, με τη χρήση πλωτών, μετέφερε τους διασωθέντες από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους εγκατέλειψε στο σημείο, όπου τους διέσωσαν οι αστυνομικοί.

Την προανάκριση για το συμβάν ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.