Έχασε τη μάχη με το θάνατο ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Ρουμανία το οποίο το απόγευμα της Τετάρτης 28 Αυγούστου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από θαλάσσια περιοχή στη Σκάλα Σωτήρα της Θάσου. 

 

Το παιδί που παραθέριζε με τους γονείς του στο νησί είχε πάει για μπάνιο κι έπαιζε με μία φουσκωτή βάρκα μέσα στη θάλασσα. Ξαφνικά ένα κύμα παρέσυρε το φουσκωτό και αναποδογύρισε τη βάρκα. Το παιδί βρέθηκε κάτω από αυτή με αποτέλεσμα να εισρεύσει νερό στα πνευμόνια του. Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα και μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και από εκεί διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κεραμωτή χρειάστηκε να διασωληνωθεί από την κινητή μονάδα επειγόντων περιστατικών του ΕΚΑΒ καθώς ξαφνικά εμφάνισε πολύ χαμηλό κορεσμό.

 

Ωστόσο στο δρόμο για το Νοσοκομείο η καρδιά του δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή. Στο Νοσοκομείο οι γιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να το επαναφέρουν αν και κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυστυχώς δυνατόν. 

 

Κάτια Γιαννουκάκου