Το θέατρο έχει μπει για τα καλά στις ζωές μικρών και μεγάλων. 

 

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η ενασχόληση των παιδιών από μικρή ηλικία με την τέχνη του θεάτρου τα βοηθά να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. 

 

Η θεατρική αγωγή στα παιδιά και τους εφήβους, συμβάλλει σημαντικά στη συνολική μόρφωση και εκπαίδευση τους και προσφέρει ποικιλία γνώσεων. Το θέατρο για μικρούς και μεγάλους είναι ένας συνδυασμός πολλών λειτουργιών που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή ταυτόχρονα. Το μυαλό, το σώμα και ο συναισθηματικός κόσμος λειτουργούν την ίδια στιγμή με στόχο να επικοινωνήσουν με τους άλλους στη σκηνή αλλά και με το κοινό που παρακολουθεί.

 

Είναι μια πολυδιάστατη διαδικασία που χρειάζεται πολλή πρακτική εξάσκηση και συγκέντρωση.

 

Οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής έχουν στερήσει πολλά από τον άνθρωπο. Του έχουν στερήσει  την ελευθερία του να εκφράζεται, να ονειρεύεται, να δημιουργεί, την ελευθερία να γελά… Μέσα από το θέατρο, ο άνθρωπος βρίσκει  την ελευθερία της έκφρασης.

 

Τη χαρά της δημιουργίας και της ψυχικής ισορροπίας. Η τέχνη διαπαιδαγωγεί τον άνθρωπο, τον βελτιώνει, τον κάνει καλύτερο άνθρωπο.  Αυτοί είναι και οι στόχοι οι δικοί μας, στο Θεατρικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι της « Θεάτρου Ανάβασις». 

 

Πάντα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία της Μαρίας Καραβία, αρχίζουν οι εγγραφές, την Παρασκευή 29 Αυγούστου, ώρες 11:00-13:00 και 18:30-20:30 και τα μαθήματα την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

 

Διδάσκονται, θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, υποκριτική, κινησιολογία, ζωγραφική για παιδιά, ορθοφωνία, στοιχεία θεατρολογίας. Ιδιαίτερα μαθήματα ορθοφωνίας. Συμμετοχή σε δύο θεατρικές παραστάσεις το χρόνο με όλους τους μαθητές του Θεατρικού Εργαστηρίου. Προετοιμασία για εξετάσεις υποψήφιων μαθητών σχολών θεάτρου.

 

Λειτουργούν τα εξής τμήματα: παιδικά(4-12 ετών), εφηβικό, ενηλίκων και ΑΜΕΑ. Πληροφορίες: Λεωνάτου 8, Καβάλα (κάθετος της Ομονοίας 92). Δευτέρα

 

– Παρασκευή, ώρα 18:30 -20:30 και Σάββατο, ώρα 11:00-13:30.    

 

Τηλ. 6976879029. [email protected]     www.theatrou-anavassis.com