Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης προχώρησε στη κατάθεση ερώτησης στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα: «Παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών προς τις ΔΟΥ στους δήμους που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές – Δήμος Νέστου & Δήμος Παγγαίου Καβάλας».

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής κατέστησε γνωστό στον Υπουργό πως ήδη από τον Ιούνιο (28/6/18) οι Δήμοι Νέστου και Παγγαίου είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των εξαιρετικά ακραίων φυσικών καταστροφών (πλημμύρες και χαλαζοπτώσεις), από τις συνέπειες των προαναφερθέντων, ήταν η δραματική μείωση της αγροτικής παραγωγής αλλά και οι σοβαρές υλικές ζημιές σε οικίες και σε καταστήματα.

 

Σύμφωνα με το έγγραφο του Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης με ημερομηνία 28/12/2018 με ΑΔΑ: 7ΥΑ17ΛΒ-Ν17, δόθηκε παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τον Δήμο Νέστου έως 28/3/2019 και για τον Δήμο Παγγαίου έως 29/3/2019.

 

Είναι σαφές πως λόγω της αναποτελεσματικότητας ή και της αδιαφορίας των προηγούμενων διοικούντων, η ελάφρυνση των πληγέντων συνεχώς αναστελλόταν χωρίς να παρθεί στο τέλος κάποια απόφαση. 

 

Σαν Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας, ο Γιάννης Πασχαλίδης χαιρετίζει με μεγάλη ικανοποίηση την ελάφρυνση των οφειλετών, που υπέστησαν ανάλογες ζημίες στις περιοχές της Ημαθίας και Χαλκιδικής, με παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τις ΔΟΥ έως τις 10 Ιανουαρίου 2020.

 

Με βάση όλα τα ανωτέρω, ο Γιάννης Πασχαλίδης ρώτησε τον Υπουργό αν μπορούν να ληφθούν ανάλογα μέτρα και για τις πληγείσες περιοχές των Δήμων Νέστου και Παγγαίου, λαμβάνοντας υπόψη την θέση τους σε έκτακτη ανάγκη λόγω φυσικών καταστροφών.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας