Τη δημιουργία 33 νέων Επιχειρηματικών Πάρκων σε αδόμητες εκτάσεις σε όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων και στη Θάσο προτείνει το Εθνικό Σχέδιο για την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών που προτείνει η Ένωση Επιμελητήριων Ελλάδος στη βάση της μελέτης που εκπόνησε η ReDePlan A.E Consultants για λογαριασμό της ΚΕΕ. 

 

 

Το αντικείμενο της μελέτης «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων 2018-2040», περιλαμβάνει και παρεμβάσεις σε 55 υφιστάμενες άτυπες επιχειρηματικές περιοχές. 

 

 

To κόστος των προτεινόμενων παρεμβάσεων ανέρχεται σε 730 εκ. ευρώ, δαπάνη που μπορεί να καλυφθεί από ιδιωτικούς και δημόσιου πόρους. 

 

 

Στη μελέτη – έρευνα  καταγράφεται το πλήθος, το μέγεθος και το είδος των Επιχειρηματικών Πάρκων που πρέπει να αναπτυχθούν στην ελληνική επικράτεια, όπως αυτά αξιολογήθηκαν με βάση κριτήρια και στοιχεία χωροταξίας και οικονομικής βιωσιμότητας, καθ’ υπόδειξη των επιχειρήσεων και των Επιμελητηρίων. 

 

 

Στην ίδια μελέτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΕ «αναδείχθηκαν και τα σημαντικά προβλήματα και οι αποκλίσεις του Επιχειρησιακού Σχεδίου (ΕΣ) για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στην Ελληνική Επικράτεια που εκπονήθηκε για λογαριασμό της ΓΓΒ και θεσμοθετήθηκε με την υπ΄ αριθ. 82/2018 απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ (ΦΕΚ 2231Β). Οι εν λόγω αποκλίσεις από τα πραγματικά χωρικά και θεσμικά στοιχεία χωροθέτησης των επιχειρήσεων στην ελληνική επικράτεια, στοιχειοθετούν την συντριπτικά αρνητική στάση των Επιμελητηρίων σε αυτό (στο ΕΣ) και θεμελιώνουν την ανάγκη απόσυρσης και πλήρους αναθεώρησης του».