Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στην Καβάλα η θεατρική παράσταση «Μαρία Πενταγιώτισσα» από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Μποστ.  Θα δοθεί μία παράσταση, διάρκειας 90 λεπτών, με ώρα έναρξης 21:00, στο Κάστρο (Φρούριο) της Καβάλας. 

 

Στο ρόλο της "Πενταγιώτισσας" ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. Πρωταγωνιστούν: η Βίκη Σταυροπούλου, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, ο Αργύρης Αγγέλου, ο Ηλίας Μελέτης και ο Χάρης Γρηγορόπουλος

 

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης.

Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα

Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης

Μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος

 

Μια παρωδία ηθών που υπόσχεται πολύ γέλιο! 

Το 1982 ο Μποστ έγραψε τη «Μαρία Πενταγιώτισσα», ένα από πιο αστεία έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου, ακολουθώντας τον προσφιλή του 15σύλλαβο. Μια παρωδία ηθών εμπνευσμένη από γνωστά παραδοσιακά τραγούδια.

 

Η Μαρία Πενταγιώτισσα, πραγματικό πρόσωπο από τους Πενταγιούς Φωκίδας υπήρξε το αντικείμενο του πόθου για πολλούς επίδοξους εραστές που δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ δείχνει να ήταν από τις πρώτες φεμινίστριες. Μέσω της ιστορίας της θρυλικής Μαρίας, ο Μποστ σαρκάζει τους θεσμούς αμφιβάλλοντας για αυτούς.

 

Το έργο παρουσιάζεται στην Καβάλα από μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών, σε μια παράσταση με άφθονο γέλιο και με μουσική που βασίζεται στην παράδοση και σκηνικά και κοστούμια που ανατρέχουν στον Τσαρούχη και στον Μόραλη. Οι διοργανωτές υπόσχονται να χαρίσουν στο κοινό "ψυχαγωγία" με την πραγματική έννοια του όρου!

 

Ο Χρύσανθος Μέντης Μποσταντζόγλου, σκιτσογράφος, γελοιογράφος, ζωγράφος, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, αρθρογράφος - δημιούργησε ένα μοναδικό έργο που τα έχει όλα: χιούμορ, πολιτικό στοχασμό και αγάπη για τους ανθρώπους.

 

 

Τιμές εισιτηρίων: 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 18€

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ-ΜΑΘΗΤΙΚΑ, ΑΝΩ ΤΩΝ 65: 15€

ΑΝΕΡΓΩΝ (ΜΕ ΚΑΡΤΑ): 12€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ (ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ): 15€

 

Εισιτήρια προπωλούνται στο πρώην περίπτερο ΕΟΤ (2510620566 & 2510231011) απέναντι από την κεντρική πλατεία Καβάλας και ηλεκτρονικά ΕΔΩ