Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης παραβρέθηκε σήμερα στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Τάσου Καρασαββόγλου, παρουσία του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης κ. Στρατή Πλωμαρίτη, με θέμα τη λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στη Θάσο.

 

Ο Βουλευτής κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόνισε πως όλοι πρέπει να συστρατευθούν προκειμένου να ανακουφιστούν οι Θάσιοι συμπολίτες του. Το Φ.Ε.Κ. και η σχετική απόφαση του πρώην Υπουργού Υγείας βρίσκονται σε σωστό δρόμο, όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε με την έκδοση τους. Όπως προβλέπεται στις ανωτέρω πράξεις, κάτι το οποίο τονίστηκε και από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Στρατή Πλωμαρίτη, χρειάζεται, το πρώτον, ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκείμενου η μονάδα τεχνητού νεφρού να λειτουργήσει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, τίθενται κριτήρια ασφάλειας όσον αφορά τις κτηριακές εγκαταστάσεις της ανωτέρω μονάδος, όπως για παράδειγμα η παραχώρηση 7 τ.μ. ανά ασθενή και η συνολική έκταση της μονάδος από 500 έως 1500 τ.μ.

 

Συν τοις άλλοις, απαιτείται η ύπαρξη αποθηκών, ασθενοφόρου και πρόβλεψης τρόπου απόρριψης των αποβλήτων. Επίσης, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί πως η ως άνω μονάδα θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση έως 20 χλμ από το κοντινότερο νοσοκομείο (εννοείται αυτό της Καβάλας). Ως προς αυτό, οι δύο διοικητές ανέφεραν πως το Κέντρο Υγείας Πρίνου θα μπορούσε να προλάβει ενδεχόμενο περιστατικό, αλλά σε κάθε περίπτωση η πρόσβαση στο Νοσοκομείο Καβάλας θα πρέπει να εξασφαλιστεί. Τέλος, προβλέπεται ύπαρξη και στελέχωση μικροβιολογικού εργαστηρίου. 

 

Ο Βουλευτής προέβη στην αναφορά των ως άνω προ-απαιτούμενων, προκείμενου να γίνει ξεκάθαρο στους παρευρισκόμενους, αλλά και στο κόσμο της Θάσου, πως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, απλά ανοίχτηκε ο δρόμος για την επίλυση του.

 

Έχοντας θέσει την αποτελεσματικότερη και ευκολότερη πρόσβαση των συμπολιτών του στους παρόχους υγείας ως προτεραιότητα, ο Γιάννης Πασχαλίδης θα εργαστεί με όσα μέσα διαθέτει και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να πάψει η ταλαιπωρία των αιμοκαθαρόμενων συμπολιτών της Θάσου. Γι’ αυτό το λόγο έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας τις επόμενες μέρες.

 

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας  

(δελτίο Τύπου)